Trio “Les Trois Amateurs”

3 mei 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Pianisten Grana Dikanovic (Montenegro), Maja Matijanec (Croatië) en Stefano Nozzoli (Italië) leerden elkaar kennen tijdens hun studietijd aan het Conservatorium  G. Verdi te Milaan. Ieder van hen begon een eigen muzikale reis, maar hun vriendschap hield stand, evenals het verlangen om samen te musiceren.

Heen en weer reizend tussen Milaan en Berlijn troffen zij elkaar op een  lentedag in Amsterdam. Zij experimenteerden met programma’s voor 2, 4 en 6 handen en Trio “Les Trois Amateurs” werd geboren!

De naam is ontleend aan de compositie van C.Czerny, die vanavond eveneens ten gehore wordt gebracht. Amateurs zijn de drie vrienden zeker niet!

Het concert is een avontuurlijke reis met drie professionals langs componisten uit verschillende landen. U luistert naar werken voor afwisselend 2, 4 en dan weer 6 handen van oa Papandopulo, Rachmaninov, Barber en Nozzoli.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Bekijk concertprogramma >

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam