Pianoday met Fyodor Biryuchev

29 maart 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Fyodor Biryuchev is de een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hedendaagse klassieke muziek in Rusland. Hij groeide op aan de Zwarte Zee kust maar kreeg zijn klassieke piano opleiding aan het Staats Instituut voor Cultuur te Moskou. Naast zijn klassieke concerten verkent hij muzikale grenzen bij zijn studiowerk en live shows; zijn creatieve stijl is beïnvloed door Sergei Rachmaninoff, Frederic Chopin, Philip Glass, Yann Tiersen, and Ludovico Einaudi en wordt gekenmerkt door grote verbeeldingskracht. De muziek resoneert met de luisteraar, is iets heel persoonlijks.

De muziek van Fyodor Biryuchev is inspirerend, het klinkt als een zeebries, lang verwachte lente, een flonkerende sterrenhemel. Tijdens verschillende tournees door Rusland, Finland en Italië presenteerde hij twee albums: Breath of Love (2016) en By the Sea (2017).

Op de 88ste dag van het jaar wordt Piano Day wereldwijd gevierd! Ter gelegenheid van Piano Day 2019 presenteert Fyodor zijn laatste album By the Sea in het Pianola Museum.

http://fyodorbiryuchev.com

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam