Pianorecital met jong Belgisch toptalent Wouter Valvekens

29 juni 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De 22-jarige Wouter Valvekens is zonder twijfel een van de grootste pianotalenten van zijn generatie. Behalve een begenadigd solist is hij ook een uitstekende kamermusicus onder meer als bezieler van het ARIES TRIO. Ook beschikt hij al over ruime orkestervaring. Zo speelt hij binnenkort het Schumann-concerto en de Variaties op een thema van Paganin van Sergej Rachmaninov. Momenteel vervolmaakt hij zijn pianospel aan de Royal Academy in Londen bij Ian Fountain.

Erik Vertriest, redacteur van De Nieuwe Muze schreef over Wouter Valvekens: “Al toen ik Wouter voor de allereerste keer hoorde, trof het me diep wat een eerlijke en integere pianist hij is. “Hij heeft een bijzonder ‘gezonde’ manier van pianospelen”, zo verwoordde een collega het onlangs raak. Bij hem geen zweem van pathos of effectjagerij. Hij laat de muziek op een heel natuurlijke manier ademen en vloeien. Je zou z’n speelstijl ‘sober’ kunnen noemen, maar die ‘soberheid’ heeft er in de eerste plaats mee te maken dat hij recht naar de essentie van de muziek gaat. En alles wat hij speelt en tot expressie brengt, heeft hij ook heel diep geïntegreerd, het maakt deel uit van hemzelf. Zijn niveau is nu al bijzonder hoog, maar hij heeft onbetwistbaar nog een bijzonder grote artistieke groei- en progressiemarge. Hij kiest zijn repertoire heel selectief en beredeneerd uit, en gaat altijd voor werken die hij zich volledig kan toe-eigenen”.

Voor zijn recital in het Pianola Museum koos Wouter Valvekens de Fantasie in f klein op. 49 van Frédéric Chopin, de Sonate nr. 3 in f klein op. 5 van Johannes Brahms en de Sonate nr. 6 van Sergej Prokofjev.

Wouter Valvekens komt speciaal uit Londen om voor u op te treden. Dit concert is een unieke kans om deze Belgische “rising star” te ontdekken!

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12.50

 

 

 

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam