Portugese Fado met Palpita

14 september 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Waar Portugese fado met haar eeuwenoude mystiek doordrenkt is van heimwee en melancholisch verlangen, geeft Palpita licht aan de traditie door haar frisse interpretatie. De sprankelende stem van Merel in combinatie met het samenspel van Ralph, klassieke gitaar, en António, Portugese gitaar, het hart van de fado muziek, is in alle opzichten uniek.

Het trio had sinds haar ontstaan in 2014 in een mum van tijd vele concerten op haar naam staan. Met haar betoverende pure klanken stal zij harten van vele fans, zowel in Portugal als in Nederland – en alles daar tussenin. In Portugal speelde Palpita oa in fadohuizen en concertzalen in Lissabon, Porto en Coimbra.

Palpita betekent:

  • het kloppen van een hart,
  • het ritmisch klapperen van vleugels,
  • en een transparante vlinder……kwetsbaar en krachtig tegelijk. Net als Palpita’s muziek!

Palpita zorgt voor verwondering, vreugde, en af en toe een traan, van blijdschap of ontroering.

Dat is de essentie van fado.

En dat is Palpita!

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

 

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam