Pre-presentatie concert van Vlaams literair tijdschrift nY

17 januari 2019 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Dit evenement is een pre-presentatie concert ter gelegenheid van de nieuwste editie van het Vlaamse literaire tijdschrift nY. Samuel Vriezen koos vier componisten die ieder speciaal voor deze editie een compositie schreven. De 4 componisten zijn Nomi Epstein, Maya Felixbrodt, Mike Winter en Dante Boon.

De Gaza compositie van Dante Boon wordt uitgevoerd door Dante zelf op piano en Dirk Serries op akoestische gitaar. Na de pauze is de premiere van Dirk Serries’ nieuwe compositie POLE, een lange TONUS compositie die evengoed door andere instrumenten uitgevoerd kan worden maar initieel is ‘geschreven’ voor een uitvoering door Dante Boon op piano en Dirk Serries op concertina & pitchpipes.

Toegang €12,50, Stadspas en studenten  €10,-

 

[read more="Bekijk het concertprogramma" less="Sluit het concertprogramma"]
nY schrijver Samuel Vriezen koos vier componisten die ieder een compositie schreven,  speciaal voor deze editie.

Samuel Vriezen schreef hierover het volgende :

Op welke manieren moeten we ons een wereld voorstellen die niet gebaseerd is op eeuwige groei ? Onze huidige wereld is vol verhalen over groei en nieuwe ontdekkingen, maar wat als er geen redenen meer zijn om te evolueren?
De Belgische literaire reviewer noemt dit een artistieke, maar eveneens een politieke kwestie. Als onderdeel van ons nieuwe nummer gewijd aan ‘Steady-state-esthetiek’, vroegen we vier componisten, Dante Boon, Nomi Epstein, Maya Felixbrodt en Mike Winter, om na te denken over deze vraag. Antwoorden die kunnen wijzen op manieren om een ​​wereld voor te stellen voorbij deze constante drang naar evolutie, maar eveneens kritische bijdragen zijn die de wenselijkheid of de denkbaarheid van een dergelijke constante toestand ter discussie stellen.
We ontvingen een viertal verbluffend verschillende antwoorden in de vorm van korte prozaïekscores, waaronder één computerprogramma. Ze omvatten een persoonlijke meditatieve ervaring voor twee performers, een oefening in het omarmen van verandering, een weergave van de hopeloze situatie van de mensen in Gaza, en een speelgoedmodel om te experimenteren met herverdelingsbeleid.’ – vertaling : Dirk Serries.
[/read]

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam