Rodolphe Leon Serné

31 maart 2019 | 17.00 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Veelzijdig pianist Rodolphe Serné groeide op met muziek: zijn vader was fluitist, zijn moeder violiste. Naast pianolessen bij oa Daniëlle Dechenne, Fania Chapiro en bij componist Tristan Keuris volgde hij lessen klassieke improvisatie bij Hugo van Neck. Hij gaf  klassieke recitals in binnen- en buitenland en trad tevens op met grootmeester zigeunermuziek Gregor Serban, zangeres Elena Zamfira en de Braziliaanse zangeres Lucy Montebello.

Als improviserend musicus werkte hij samen met violist Lucas Amor.

Rodolphe Serné heeft een voorliefde voor romantische klassieke werken van oa Chopin, Mendelssohn, Szymanowsky, Liszt, Rachmaninoff en transcripties van werken van Bach. Ook speelt hij hedendaagse composities van Grazyna, Bacewicz, Frank Martin, eigen werk en klassieke improvisaties.

Het programma voor zijn concert in het Pianola Museum is nog een verrassing! Pianist Rodolphe Serné zal het op deze zondagnamiddag zelf bekend maken.

Toegang €12,50 Stadspas en studenten  €10,-

 Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam