Satie en Mompou, meesters in eenvoud

20 oktober 2018 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

In 2016 bracht de Portugese pianiste Joana Gama de muziek van Eric Satie naar Amsterdam ter gelegenheid van zijn 150ste geboortedag. Dit jaar presenteert zij haar album Satie.150 met composities, die een plechtige, melancholieke, en dan weer een humoristische haast beweeglijke sfeer oproepen. Ook luistert u naar de cyclus “Musica Callada” van de Catalaanse componist Federico Mompou. Ondanks de formele gelijkenis van hun werken waren zij tegenpolen in hun persoonlijkheid en spirituele visie. Satie trok zich terug uit de wereld in een somber isolement. Mompou was graag alleen vanwege bescheiden karakter. Maar beiden zijn zij ware meesters in eenvoud. Hun composities bestaan uit muziek in de meest zuivere vorm.

Toegang €15,- , Stadspas en studenten  €12,50

Reserveren aanbevolen. Boek uw kaartjes alvast via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar info@pianola.nl of bel 020 – 627 96 24.Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam