Schubert’s Winterreise

2 maart 2019 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De Winterreise van Franz Schubert is een liederencyclus voor zang en piano van 24 liederen op gedichten van Wilhelm Müller. In de 24 liederen reist u mee met een gevoelige jonge man die is afgewezen door de molenaarsdochter op wie hij verliefd is; zij heeft een betere partij gevonden. Dit gegeven is een begin van een reis, weg van haar, weg van zijn leven.

Een winterse reis door de sneeuw en de barre kou, vol ontberingen en doodsdrift. Een emotionele tocht in het binnenste, soms met vlagen van hoop, van woede, van blijdschap. En toch altijd de levensdrang om verder te gaan, om alles tot op de bodem te ervaren. Om daarna opnieuw geboren te kunnen worden in een nieuwe, -ook symbolische-, lente.

Meestal wordt de Winterreise uitgevoerd door een mannelijke zanger, begeleid door een pianist. Vanavond neemt zangeres Mattanja van den Bos zowel de zang- als pianopartij voor haar rekening, een unieke intieme ervaring!

Toegang €12,50, Stadspas en studenten  €10,-

Bekijk concertprogramma >Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam