Geelvinck Kerstprogramma

Silvester in Zutphen: Wandelconcert 30 december 2018 – UITVERKOCHT

30 december 2018 | 11.00 uur & 14.30 uur | ,
Deel dit bericht:
DEZE EDITIE VAN HET WANDELCONCERT IS UITVERKOCHT, MAAR GEEN NOOD: HET VOLGENDE WANDELCONCERT, IN SAMENWERKING MET FESTIVAL OUDE MUZIEK, IS OP 18 MEI 2019, KLIK HIER

 

In het Silvester-weekeind van Oud&Nieuw maakt u een muzikale wandeling door de Middeleeuwse binnenstad van Zutphen in kerstsfeer en wintertooi. In drie historische huizen horen we kamermuziek op drie verschillende klavierinstrumenten, solo of met begeleiding:  een fortepiano, een moderne piano en een klavecimbel.

Drie historische huizen – drie concerten
Op de zondag vóór Oudjaar een muzikale wandeling door de middeleeuwse binnenstad van Zutphen met drie concerten in drie historische huizen: het Geelvinck Muziek Museum, Dat Bolwerck en de IJsselsalon.

Aanvang naar keuze 11.00 of 14.30 uur.
U wordt begeleid op uw wandeling door een gids met boeiende verhalen over het wel en wee van de stad en zijn bewoners.

Musici:
Pieter-Jan Belder – klavecimbel en Rémy Baudet – viool
Artem Belogurov – piano en Octavie Dostaler Lalonde – cello
Riko Fukuda – fortepiano

Muziek:
Bach, Couperin, Veracini, Somis, Haydn, Schumann, Chopin, Debussy, Davidoff, Rubinstein, Fauré en Massenet

 

1. Geelvinck Muziek Museum in Huis de Wildeman
Waar voorheen Museum Henriëtte Polak was gevestigd, klinkt nu muziek. In juni 2017 opende het Geelvinck Muziek Museum haar deuren. U kunt hier horen hoe de muziek van Haydn, Schumann en Chopin geklonken kan hebben voor het publiek uit de tijd van de componist, uitgevoerd door de internationaal bekende Japanse fortepianiste Riko Fukuda op twee historische vleugels, uit de tijd van deze componisten.

2.  Dat Bolwerck
Dat Bolwerck is gebouwd in 1549, zoals blijkt uit een jaartalsteentje aan de gevel. Een gebouw uit de overgangstijd van Gotiek naar Renaissance dat nu ruimte biedt aan exposities met hedendaagse kunst. De befaamde klavecinist Pieter Jan Belder treedt hier op met violist en Concertmeester van het Orkest van de 18de eeuw, Rémy Baudet, beide verbonden aan het befaamde ensemble Musica Amphion.

3. De IJsselsalon
De IJsselsalon is een initiatief van beeldend kunstenaar Stef Kreymborg en de eerder dit jaar overleden musicus Remko Kraamwinkel. Zoals in de 17de en 18de eeuw denkers en uitvoerende kunstenaars elkaar ontmoetten in de salons, zo wil de IJsselsalon een hedendaagse ontmoetingsplek zijn, waar oog en oor worden geprikkeld. U wordt muzikaal onthaald met een Ibach salonvleugel van ca. 1914. Hier speelt het jonge piano-cello duo, Artem Belogurov en Octavie Dostaler Lalonde.

4. Huis Borro en het Genietcafé: luncharrangement
Wandelen maakt hongerig. Na afloop van uw ochtendwandeling òf voorafgaand aan uw middagwandeling, staat in het Genietcafé, gevestigd in Huis Borro,  een luncharrangement voor u klaar. Huis Borro is een markant gebouw midden op het Oude Bornhof, De rijke kanunnik Borro liet in 1343 een voornaam huis bouwen, dat hij bij zijn overlijden in 1349 naliet voor onderdak van arme, bejaarde inwoners van Zutphen. In 1611 werd het een oude mannen- en vrouwenhuis, waar de monumentale toegangspoort tot het hofje naar verwijst.

Tentoonstelling
In het Geelvinck Muziek Museum is nog tot en met 30 december te zien:
‘Jan Brandts Buys, een onterecht vergeten componist’
Op uw muzikale wandeling ontdekt u ook het Zutphen van Jan Brandts Buys, wereldberoemd tot in Wenen, maar vergeten in zijn geboortestad.

 

Samenwerking:
Dit Wandelconcert wordt georganiseerd in samenwerking met Museumkaart

Filmimpressie 1ste Wandelconcert ‘The Spirit of Place’ door Joods Amsterdam – 6 september 2016

 

 

Hoe gaat een Wandelconcert in zijn werk?

Carrousel:
Deelnemers aan het Wandelconcert beginnen op één van de drie historische huizen en beluisteren een concert van een half uur. Hierna wandelt u naar de volgende locatie voor een concert. Ten slotte komt u, als in een carrousel, aan op het derde en laatste adres voor een half uur muziek. In ieder van de historische huizen staat een ander originele historische fortepiano of tafelpiano, die bespeeld wordt. U wordt begeleid op uw wandeling door een gids, die u wijst op de bijzonderheden waar u bent en waar u langskomt.

Aanvang: 11.00 uur of 14.30 uur
U kiest voor een ochtend- of middagwandeling, aanvang 11.00 uur (tot 13.30) en 14.30 uur (tot 17.00 uur). De drie locaties liggen op korte loopafstand van elkaar. De wandeling naar de volgende locatie duurt gemiddeld 5 à 10 minuten

Kaartjes bestellen:
Kaartjes kunt u bestellen via het formulier op deze pagina. U kunt o.a. betalen met iDeal en creditcard.
Lukt het u desondanks niet om de bestelling af te ronden, stuur dan svp een email aan: info@geelvinck.nl of bel: 06 54 79 46 06

Bevestiging is uw deelnamebewijs:
U ontvangt van Museum Geelvinck een retourmail met de bevestiging, waarop de aanvangstijd en uw startlocatie staan vermeld.

Let op: De uitdraai van deze bevestiging is uw deelnamebewijs: vergeet niet die mee te nemen!
Wij sturen u geen apart ticket toe.

Wat kost een kaartje?
Deelname aan het Wandelconcert kost € 37,50  p.p. (regulier)
Museumkaarthouders krijgen korting en betalen € 27,50  p.p. (kortingstarief)

Culinair arrangement:
Wandelen maakt hongerig. Het Genietcafé in Huis Borro (in de Bornhof) bereidt voor de deelnemers aan het Wandelconcert een speciaal culinair arrangement voor, bestaande uit een soepje en een keuze uit rijk belegde en mooi opgemaakte sandwiches (ook vegetarisch), kopje koffie/thee, (karne)melk of jus d’orange voor €17,50 (glas wijn voor meerprijs verkrijgbaar). U kunt van dit lunch-arrangement gebruik maken, na afloop van de ochtendronde, vanaf 13.30 uur, of vóórafgaand aan uw middagronde, die start om 14.30 uur. Let op: Indien u het arrangement genomen heeft èn in de middagronde meeloopt, neemt u daarvoor wel ruim de tijd, u wilt uw eerste concert toch niet missen! Het lunchbuffet in het Genietcafé is dan voor u open vanaf 13.00 uur.

Locaties en adressen:

  • IJsselsalon, IJsselkade 21
  • Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112
  • Geelvinck Muziek Museum, Zaadmarkt 88
  • Genietcafé, Oude Bornhof 57

De locaties liggen op tien minuten of minder lopen van elkaar en de wandeling is daarom uiterst relaxed. Er wordt stil gestaan bij verschillende historische plekken.

 

Bekijk concertprogramma >

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Muziek Museum Zutphen

Het Geelvinck Muziek Museum opende op 30 juni 2017 zijn deuren in Huis De Wildeman (voorheen Museum Henriëtte Polak), pal in de historische binnenstad van Zutphen. Dit imposante patriciërshuis met zijn eind 18e eeuwse klassieke gevel, stamt uit de late middeleeuwen. De stijlkamers met historische fortepiano's ademen de sfeer van Beethoven's tijd. Aan deze iconische componist, die volgens sommigen in Zutphen werd geboren, is de tentoonstelling op de 1e verdieping gewijd. Op de 2e verdieping – bij het open depot met restauratieatelier – bevindt zich een schuilkapel uit 1628. Regelmatig vinden er concerten op historische piano's uit de 18e en 19e eeuw plaats. In november 2019 heeft het Muziek Museum de deuren gesloten. Meer over de achtergrond hiervan kunt u lezen op https://muziekmuseumzutphen.nl. U vindt daar ook de:

Virtuele TourZaadmarkt 88
7201 DE Zutphen
020-6390747 / 0642228300

Bezoek website

IJsselsalon

De IJsselsalon is een initiatief van beeldend kunstenaar Stef Kreymborg en musicus Remko Kraamwinkel. Zoals in de 17de en 18de eeuw denkers en uitvoerende kunstenaars elkaar ontmoetten in de salons,  zo willen wij een hedendaagse ontmoetingsplek zijn waar oog en oor worden geprikkeld. Ook hier staat een bruikleen van het Geelvinck MuziekMuseum: een Grotrian-Steinweg salonvleugel van c. 1895.

IJsselkade 21
7201 HD Zutphen


Bezoek website

Dat Bolwerck

Dat Bolwerck is een kunstcentrum in een historisch gebouw gelegen in het hart van Zutphen. Er worden binnen en buiten verschillende hedendaagse kunstvormen en klassieke muziek (o.a. van de Cello Academie) gepresenteerd. Verder zijn er lezingen, filosofie bijeenkomsten, workshops en inspiratiesessies. Het gebouw, de locatie en de tuin hebben een verstild karakter waardoor je in de combinatie met de kunsten, concerten en lezingen haast vanzelf een breuk met het alledaagse maakt en ruimte creëert voor nieuwe gedachten.

Lees verder
Zaadmarkt 112
7201 DE Zutphen
+31620437979

Bezoek website

Genietcafé Oude Bornhof

Tegenover het pand waar het Geelvinck Muziek Museum aan de Zaadmarkt in Zutphen gevestigd, is de ingang naar de Oude Bornhof. Op de poort staan stenen beelden die aangeven voor wie het hofje werd gebouwd. Hier sleten de oudjes hun godvruchtige laatste dagen. In de Oude Bornhof staat het huis waar de kanunnik Borro omstreeks het jaar 1300 leefde. Hierin is nu het Genietcafé gevestigd met het mooiste terras van Zutphen.

Lees verder
Oude Bornhof 57
7201 DX Zutphen