Solorecital exclusief met Steinway artist Vivianne Cheng, premiere

2 oktober 2020 | 20.15 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

De Amerikaanse pianiste Vivianne Cheng is een van de vijf jongste Steinway artiesten ter wereld.

Zij staat bekend om haar uitzonderlijk gevoelige en geconcentreerde pianospel en grote verbeeldingskracht. Al eerder speelde deze jonge meesterpianiste in het Pianola Museum en heeft met haar prachtige performances de harten van haar toehoorders gewonnen. Vanavond speelt zij twee keer 24 preludes, de dag voor haar vertrek naar Salzburg, waar zij een CD met deze werken gaat opnemen.

Voor de pauze luistert u naar de 24 preludes van Chopin en daarna de 24 preludes gecomponeerd door Reinhard Febel, een fascinerend contrast! Deze moderne preludes werden geïnspireerd door Chopin’s meesterwerk.

Reinhard Febel, een van de belangrijkste componisten van onze tijd, droeg zijn composities op aan de uitzonderlijk begaafde Vivianne Cheng.

Vanavond worden deze stukken voor het eerst voor publiek ten gehore gebracht. Een premiere!

Om dit Solorecital exclusief extra feestelijk te maken wordt avondkleding zeer op prijs gesteld.

https://www.vivi-anne.com

Toegang €30,- , studenten  €20,-

CORONA PROTOCOL PIANOLA MUSEUM

Van harte welkom in het Pianola Museum. Wij doen onze uiterste best om te voldoen aan de maatregelen van het RIVM. Aan u als concertbezoeker vragen wij uw medewerking (voor uw eigen veiligheid, die van uw mede-bezoekers, optredende artiest en museummedewerkers). Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet tot uw gezelschap behoren. De garderobe is niet toegankelijk, uw jas en tas kunt u meenemen in de muzieksalon. De stoelen in de muzieksalon zijn genummerd. Wij verzoeken u van de aan u toegewezen stoelen gebruik te maken. Uw drankje kan mee naar binnen, ook in de pauze is het toegestaan een drankje te halen. Vermijd contactmomenten bij het toilet en in het cafe, bezoek deze plaatsen een voor een. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers en medewerkers van het museum.

Uitverkocht / Sold out!


Locatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam