Toets des Tijds: Festival ‘Elektro-Akoestische Muziek’ 27 & 28 januari

27 januari 2018 | 20.00 uur | Werkgebouw Het Veem, Amsterdam
Deel dit bericht:

Met een minifestival ‘Elektro-Akoestische Muziek’ van twee dagen neemt Frank Diamand, mede-programmeur van de concertserie Toets des Tijds, afscheid. Elektro-akoestische muziek zoekt naar de samenklank tussen elektronisch en akoestisch gegenereerd geluid tot spannende geluids- duetten. Zaterdagavond 20h.: componist Hans van Eck, klankkunstenaar Hans van Koolwijk, componist Henry Vega en zangeres Anat Spiegel. Zondag 15h.: Felipe Ignacio Noriega (live-coding), Anne Veinberg met het CodeKlavier (foto) en special guest Robert van Heumen (elektronica).

 

Persbericht:

Op 27 & 28 Januari opent een Festival Elektro-Akoestische Muziek de ToetsdesTijds Concerten 2018.

Alle componisten die hier een podium wordt geboden doen al jaren een diepgaand onderzoek naar de mogelijkheden van ‘duetten’ tussen elektronisch geluid en akoestisch gegenereerd geluid (bv. de menselijke stem, de piano of aangeslagen porceleinen bellen) waarbij dat geluid live wordt omgezet in een van te voren gepland element van hun stukken.

In twee concerten geven zij een overzicht van de stand der dingen in de elektro-akoustische muziek in Nederland op dit ogenblik.

Op Zaterdag 27 Januari om 2015.uur zijn dat voor de pauze

componist Hans van Eck en klankkunstenaar Hans van Koolwijk, die een nieuw improvisatie-werk zullen laten horen met als (werk)titel: ‘Klinkend Porselein’.

Na de pauze voeren componist Henry Vega en componiste/ zangeres Anat Spiegel Vega’s een uur lange stuk ‘Wormsongs’ uit.

 

Het concert op Zondag 28 Januari om 15.00 uur wordt gegeven door het ensemble Off<>zz Felipe Ignacio Noriega, (live-coding) & Anne Veinberg (piano/speelgoed piano), met het CodeKlavier en met als speciale gast Robert van Heumen (elektronica).

Off<>zz houdt zich sinds maart van dit jaar bezig met het ontwikkelen van het Code-Klavier, een instrument dat een pianist in staat stelt door de piano te bespelen aan live-coding te doen. Het is een project dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Dat instrument gaat een belangrijke rol spelen in het concert.

 

Tijdstip: 27 Januari 2018 om 15.00 uur  

Locatie: Werkgebouw HET VEEM, van Diemenstraat 408, 1013 CR Amsterdam Uitvoerenden: Hans van Eck, Hans van Koolwijk, Henry Vega & Anat Spiegel   Muziek: Hans van Eck, Hans van Koolwijk, Henry Vega                                                Entreeprijs: € 18,50/€ 13,50 met korting (Stadspas/65+/CJP/Studentenpas) Reserveren:  www.toetsdestijds.nl of info@toetsdestijds.nl

 

Tijdstip: 28 Januari 2018 om 20.15 uur    

Uitvoerenden: Felipe Ignacio Noriega, Anne Veinberg & Robert van Heumen   Muziek: Felipe Ignacio Noriega, Anne Veinberg, Robert van Heumen, Rautavara, Wolpe & Collins

Entreeprijs: € 18,50/€ 13,50 met korting (Stadspas/65+/CJP/Studentenpas)   Passepartout 27 & 28/1: € 30,–/€ 20,– met korting (Stadspas/65+/CJP/ Studentenpas)

Reserveren:  www.toetsdestijds.nl of info@toetsdestijds.nl BESTEL TICKETS

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Werkgebouw Het Veem

Toets des Tijds: pianorestauratie-atelier en concerten Het bijwonen van een ToetsDesTijds concert betekent een zondagmiddag doorbrengen in voormalig pakhuis Het Veem, met uitzicht op het IJ, in een informele en intieme setting luisteren naar klassieke muziek en iets drinken in een pianorestauratieatelier met de uitvoerende musici. Door de nabijheid van de uitvoerenden is de spanning die met hun live uitvoering gepaard gaat voelbaar en inspirerend voor uitvoerenden én luisteraars.

Lees verder
van Diemenstraat 410
1013 CR Amsterdam