Vriendschap en Muziek: Brahms’ Hoorn Trio door The Cardiff Horn Trio: hoorn, viool & piano

15 december 2019 | 16.45 uur | Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
Deel dit bericht:

The Cardiff Horn Trio brengt een romantisch kamermuziek programma voor hoorn, viool en piano.

Vriendschap en Muziek –
Muziek om samen te genieten

Werken van Frédéric Durvernoy, Robert Schumannn, Clara Schumann & Johannes Brahms

Vanaf 1853 was Brahms bevriend met Robert en Clara Schumann, een vriendschap die zou eindigen met de dramatische dood van Robert Schumann en daarna met een breuk tussen Clara en Brahms, na een hartstochtelijke affaire. Dit afscheid zou Brahms nooit helemaal verwerken.

Frédéric Nicolas Duvernoy ( 1765- 1838) was een  Frans componist, muziekpedagoog en hoornist.  Duvernoy was als hoornist en componist grotendeels een autodidact. In 1788 werd hij lid (hoornist) van het Orchestre de la Comédie Italienne in Parijs, maar in 1790 trad hij toe tot het harmonieorkest van de Nationale Garde. In 1797 werd hij hoornist en vanaf 1799 solohoornist in het orkest van de Parijse Opéra. (bron: wikipedia)

Boek alvast uw kaartjes / Buy tickets online

Geelvinck Salon – algemeen

Bijdrage àLocatie

Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg

Luther Museum in de Wittenberg De Geelvinck Salon heeft een nieuw onderdak gevonden in het gebouw, waar sinds juni  2019 het Luther Museum in is gevestigd, ook bekend als de Wittenberg. Deze naam is een verwijzing naar de stad waar Luther eens zijn stellingen bekend maakte. Het gebouw, dat dateert uit 1772, bevindt zich in de Plantagebuurt, tussen Weesperstraat en Roetersstraat, op de hoek, waar Nieuwe Kerkstraat en Nieuwe Keizersgracht samenkomen. Het adres van het Luther Museum en de kerkzaal is Nieuwe Keizersgracht 570.

Lees verder
Nieuwe Keizersgracht 570
1018 VG Amsterdam