Wandelconcert langs de Gracht 2014

1 juni 2014 | 11.30 uur & 14.30 uur | ,

Op 1 juni 2014 vindt voor de derde keer ‘het Wandelconcert’ plaats: drie gerenommeerde ensembles treden op in drie grachtenmusea. Het publiek wandelt langs de Keizer- en de Herengracht, van museum naar museum en beluistert drie recitals van elk een half uur.

Men kan kiezen voor het ochtendprogramma (vanaf 11.30 uur) of het middagprogramma (vanaf 14.30 uur), beiden met hetzelfde repertoire. Consumpties zijn tussendoor verkrijgbaar bij Museum Geelvinck.

Ook worden er in iedere ronde twee CD’s van de ensembles onder de bezoekers verloot.

Museumkaart: Het Wandelconcert is tot stand gekomen in goede samenwerking met Museumkaart.
Speciaal voor Museumkaarthouders geldt een korting van € 10.

Ticketverkoop:
• on-line bestellen met iDeal (rechter kolom)
• aan de kassa van Museum Geelvinck
(let op: geen kaartverkoop bij Museum Van Loon of Bijbelsmuseum)
Maakt u gebruik van Museumkaartkorting, neemt u dan uw Museumkaart mee!

 

Programma:

Museum Geelvinck: Musica Amphion brengt  ‘De geboorte van de Pianomuziek’, met J.C. Bach en W.A. Mozart, een programma dat naadloos aansluit bij de in Museum Geelvinck tentoongestelde historische piano’s.

Museum Van Loon: Camerata Trajectina speelt ‘Muziek uit de Gouden Eeuw’, tussen de ‘Kinderportetten’ die de familie Van Loon al sinds 1630 liet schilderen.

Cromhouthuizen / Bijbels Museum: BRISK speelt Bach op een enorme verzameling blokfluiten, waarbij u ‘Achter de Gevels’ kunt kijken, een fototentoonstelling over vier eeuwen wonen aan de gracht.

 

Adressen:

Museum Geelvinck, Keizersgracht 633 (tram 16, 24, 25)

Museum Van Loon, Keizersgracht 672 (tram 16, 24, 25)

Cromhouthuizen / Bijbels Museum, Herengracht 366 – 368 (tram 1, 2)

 

Een video impressie van het Wandelconcert 2013, door Koekepeer Produkties

 

Programma in Museum Geelvinck: De Geboorte van de Pianomuziek

Johann Christian Bach  / W.A. Mozart         Concerto in Es dur KV 107 3

(1735-1782)                                                 –     Allegro

 

Wolfgang Amadeus Mozart                          Klavierquartett in g moll KV478

(1756-1791)                                                   –   Alegro

–   Andante

–   Rondeau

 

Musica Amphion 

– Sayuri Yamagata  – viool

Yoshiko Morita  – altviool

Albert Brüggen  – cello

Pieter-jJan Belder  – fortepiano

 

Pieter-Jan Belder – Klavecinist en fortepianist

studeerde klavecimbel en blokfluit aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uit­voerend Musi­cus. Sindsdien treedt hij veelvul­dig op in binnen- en buitenland als klavecinist, fortepianist, continuospeler en blokfluitist. Hij trad op in Internationale Festivals voor oude muziek zoals in Berlijn, Leipzig Barcelona,Vlaanderen, Potsdam-Sans Souci, Nizhny Novgorod en Utrecht. Voor de Ne­derlandse omroepen maakte hij vele radio-en tele­vi­sieopna­mes, als solist en als medewer­ker bij het Radio Kamer­orkest o.l.v. onder andere Frans Brüggen, Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Kenneth Montgomery en Roy Goodman. Daar­naast is hij als continuospeler ac­tief in diverse ensem­bles, waa­ronder de Nederlandse Bachver­eni­ging, Collegium Vocale Gent, Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Gesualdo Consort, Camarata Trajectina, Het Orkest van de 18e Eeuw en zijn eigen ensemble Musica Amphion. Verder begeleidde hij solisten als Johannette Zomer, Rémy Baudet, Nico van der Meel, Sigiswald Kuyken, Harry van der Kamp, Wilbert Hazelzet, Kate Clark, Ralph Meulenbroeks en Saskia Coolen.

In 1997 was Belder prijswinnaar van de NDR-Musikpreis 1997 te Hamburg en in 2000 werd hij winnaar van het Internationale Bachwettbewerb Leipzig.

Belder maakte meer dan 100 cd’s, vooral solo- en kamermuziek producties.­­­ Voor het label Brilliant Classics nam Belder een tiental solo- en kamermuziek cd’s op in het kader van een complete opname met de muziek van Johann Sebastian Bach. Hij nam tevens een aantal cd’s op in het kader van de integrale Mozart uitgave van het label Briliant Classics. Verder werkte hij mee aan de integrale cd uitvoering van de klavierwerken van Jan Pieterszn. Sweelinck voor het label NM Classics.
In 2004 verscheen een integrale opname van Telemanns Tafelmuziek onder zijn leiding en een opname met het complete Oeuvre van Arcangelo Corelli. In 2006 verscheen een opname met Bach’s Brandenburgse concerten alsook een opname van de concerten voor 2,3 &4 klavecimbels. Daarnaast verscheen Belders cd-opname van alle sonates voor klavecimbel van Domenico Scarlatti voor Briljant Classics (36 cds), een opname van de complete kamermuziek van Henry Purcell evenals een CD box met Bachs complete Wohltemperierte Klavier. Eind 2009 verscheen de complete klavecimbelmuziek van Rameau, een opname die in het Franse blad Diapason zeer hoge ogen scoorde. Momenteel zijn CD opnames van de klavecimbelwerken van Soler, J.S. Bach, C.P.E. Bach en het Fitzwilliam Virginalbook in voorbereiding

 

 

 

 

 

 

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- korting met DagjeWeg bon
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde ZutphenLocatie