Zwervend hart; een muzikale wereldreis met Nadja Filtzer

15 juni 2018 | 20.30 uur | Pianola Museum, Amsterdam
Deel dit bericht:

Mijn Zwervend Hart is een autobiografische muzikale wereldreis met eigen composities van Nadja Filtzer naast de oorspronkelijke Russische muziek, Jiddische Klezmer, Amerikaanse jazz en Latijns -Amerikaanse muziek.

Nadja werd in 1969 geboren in Amsterdam uit een Nederlandse moeder en een Oekraïens-joodse vader, die opgroeide in Mexico. In 1928 vluchtte haar oma voor de pogroms die onder Stalins bewind plaatsvonden. De reis leidde van de Oekraïne via Parijs en New York naar Mexico.

In Mijn Zwervend Hart gaat Nadja op zoek naar haar identiteit, zich bevrijdend van familie-patronen met een gezonde portie zelfspot en humor. 

In de voorstelling zien we projecties van schilderijen en tekeningen van haar vader, kunstschilder Luis Filcer en foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder. Ze gebruikt  tekst van neef Sjoerd Kuyper en filmbeelden die haar zus Irina in 2004 in de Oekraïne maakte.

Nadja Filtzer oogste met de tournee’s van ‘Vive Piaf!’ veel succes en werd in de pers  de Piaf van de 21e eeuw”genoemd. Leo Bouwmeester is sinds 2015 haar begenadigde begeleider en mede-componist. In de regie van Rob van de Meeberg heeft deze muziektheatervoorstelling een nieuwe vorm gekregen.

Toegang €15,-, Stadspas en studenten  €12,50

Reserveren aanbevolen. Boek uw kaartjes alvast via het formulier op deze pagina, stuur een e-mail naar info@pianola.nl of bel 020 – 627 96 24.

Onderstaande kortingen zijn niet van toepassing op tickets voor het Beethovenfestival.

Afhankelijk van het concert dat u bezoekt kunnen onderstaande kortingen van toepassing zijn. Kortingsregelingen gelden ook voor partners.
english Depending on the concert you visit various discounts can be applicable, see the list below. Discounts are also applicable for partners.

- Vrienden Museum Geelvinck
- Museumkaarthouders
- IAmsterdam (concerten Pianolamuseum en Cromhouthuis)
- Mecenas (wanneer u ons een instrument heeft geschonken)
- donateur Pianola Museum (Stichting Nederlands Piano Museum)
- donateur Chopin Stichting Nederland
- donateur Wijnhuisfonds
- Vriend Zutphense Musea
- lid EPTA
- lid VVPN
- lid ICOM
- lid ICOMOS
- lid Europa Nostra
- lid Vereniging Rembrandt
- lid Nederlands Clavichord Genootschap
- lid Nederlands Clavecimbel Genootschap
- lid Cultuur & Historisch Platform Zutphen
- lid Platform Zaadmarkt
- lid Nederlandse Pianola vereniging
- lid Harmonium Vereniging Nederland
- lid KVNM
- lid CCN
- lid sKBL
- lid Kon. IGC
- lid Jonge Soos Heerde
- lid van het Gilde Zutphen
- Lid van de Amsterdamsche Kring
- studenten conservatorium en musicologie
- post-master muziekstudenten
- muziekdocentenLocatie

Pianola Museum

Het Pianola Museum, een van de kleinere musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van piano’s die vanzelf kunnen spelen: pianola's, reproduktiepiano's en alles wat daarmee te maken heeft.

Lees verder
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam