Crowdfunding voor Judith Kleintjes – tot 12 maart 24.00h.

Graag ondersteunen wij de crowdfundingsactie die schilderes en keramiste Judith Kleintjes in staat moet stellen drie maanden als artist in residence te kunnen werken in het Europees Keramisch Werkcentrum / EKWC in Oisterwijk. Judith is de achternicht van de schilder Jan Kleintjes (1872-1955), in wiens huis in Heerde wij wonen. Het bedrag  is bijna bereikt. Helpt u mee Judith dit bijzondere leertraject te laten volgen? hierbij de link: https://www.startnext.com/fragments-keramiknow

 

Judith schrijft:

‘Beste vrienden, kunst liefhebbers en verzamelaars,

Het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in Oisterwijk heeft mij geselecteerd om als artist in residence 3 maanden te komen werken. Hier ben ik uiterst verguld mee maar helaas ontbreekt sinds kort door een verschuiving in de subsidieregelingen ca 20% van het benodigde geld. Hiervoor zoek ik een creatieve oplossing dmv crowdfunding met als tegenprestatie een kunstwerk.

Het EKWC – center of excellence – is wereldwijd bekend om zijn geavanceerde apparatuur en technische mogelijkheden. Gedurende deze 3 maanden (april, mei en juni 2017) wordt mij een unieke werkomstandigheid geboden en staan mij uitstekende laboratoria en intensieve begeleiding van gespecialiseerde assistenten ter beschikking. Bekende kunstenaars zoals Tony Cragg, Frank Mandersloot, Markus Karstiess en vele anderen hebben hier met veel succes gewerkt.

Dit is voor mij een buitengewone en eenmalige gelegenheid om in een kunst project te experimenteren, met een volkomen andere context, maat en schaalvoering.

fragments, mijn project

Onder de projecttitel fragments wil ik in die 3 maanden bij het EKWC aan een grote, ruimte vullende installatie van keramische losse delen werken. De delen horen bij elkaar, zijn vervreemdend tegelijkertijd, maar kunnen ook als element los van het grote geheel funktioneren. Mogelijk later wereldwijd verdeeld komen ze bij een bepaalde gelegenheid weer samen. Door materiaalonderzoek en het werken in het atelier zal zich dit project in proces verder ontwikkelen. De kern van mijn idee is het drie dimensionaal vormgeven van tijd en ruimte.

Tot voor kort kregen geselecteerde kunstenaars voor deze werkperiode een aanvullende ondersteuning van het Mondriaanfonds. Door een verandering in de subsidieregeling is dit niet meer mogelijk en moet iedere deelnemer zelf voor ca 20% van de ontbrekende kosten opkomen. Dit komt neer op een bedrag van € 7.278,-

Het zou fantastisch zijn als jullie met een financiële bijdrage mij deze unieke mogelijkheid geven dit project te realiseren. Uiteraard staat hier als tegenprestatie een bijzonder DANKJEWEL tegenover!

Op de website van startnext (zie onderstaande link) zijn alle details zeer uitvoerig beschreven en is precies na te lezen welke kunst er als tegenprestaties tegenover staat.

 

Met hartelijke groet!

Judith Maria Kleintjes, 10 februari 2017

00.49.160.4461393 / 00.31.615185610

www.judithkleintjes.com

 

PS Mijn werk is tevens te bezichtigen in de groepstentoonstelling Die Grosse Kunstausstellung NRW 2017 in Museum Kunstpalast in Düsseldorf van 19 februari tot 12 maart 2017.

http://www.smkp.de/ausstellungen/aktuell/       www.diegrosse.de

Crowdfunding: Link naar fragments: https://www.startnext.com/fragments-keramiknow

www.judithkleintjes.com