Festival Oude Muziek Utrecht streamt uit hun rijke archief vanaf 5 juni elke vrijdag om 19h.

Deel dit bericht:

Het oudste festival voor oude muziek ter wereld heeft in de afgelopen jaren een fantastisch videoarchief opgebouwd. Vanaf 5 juni komen elke vrijdag registraties uit het verleden op you-tube, die 48 uur lang te zien zijn. Elke woensdag wordt bekend wat er vrijdag op het scherm komt. Abonneer u op het Utrecht Early Music Festival on-line: # UEMF online. De eerstkomende stream betreft een uitvoering door Cappella Pratensis

Vrijdag 19 juni 2020, 19h.: Cappella Pratensis

CAPPELLA PRATENSIS / STRATTON BULL  
JOSQUIN DESPREZ: HET IMITATIESPEL

Citeren is plagiëren. Toch? Niet in de muziek van de middeleeuwen en de renaissance. Componisten knipten, plakten en goochelden met bestaande melodieën en bouwden nieuwe creaties uit historisch materiaal. De zanger-vorsers van Cappella Pratensis nemen Josquin als centrale as en plaatsen hem naast voorbeelden en imitators-op-hun-beurt als Busnois, Ockeghem en Willaert.

De concertregistratie gaat vrijdag 19 juni om 19.00 uur in première en blijft 48 uur beschikbaar op YouTube. We hopen dat u samen met vrienden en familie van dit concert kunt genieten, ieder vanaf uw eigen locatie. Deel uw ervaringen online met de hashtag #UEMFonline.

> Bekijk op YouTube

VRIJDAG 5 JUNI 2020, 19h: Musica Temprana

MÚSICA TEMPRANA / ADRIÁN RODRÍGUEZ VAN DER SPOEL
JOSQUIN IN SPANJE: MISSA HERCULES DUX FERRARIAE

Vlaamse en Spaanse muziekkapellen tekenden voor de muziek aan het hof van Karel V en Filips II. Maar hoe zou Josquin geklonken hebben in de Spaanse traditie, met zangers verdubbeld door blaasinstrumenten? En hoe klonk daarnaast de lokale, Spaanse muziek van Guerrero, Josquins bewonderaar? Música Temprana, met een capilla (zangers) en ministriles altos (blazers), plaatst Josquin naast Tomás Luis de Victoria en Francisco Guerrero.

De concertregistratie gaat vrijdag 5 juni om 19.00 uur in première en blijft 48 uur beschikbaar op YouTube. We hopen dat u samen met vrienden en familie van dit concert kunt genieten, ieder vanaf uw eigen locatie. Deel uw ervaringen online met de hashtag #UEMFonline.