Winteravonden aan de Amstel – Kaartverkoop en Crowdfunding gestart!

Deel dit bericht:

Voor de 6de editie van Winteravonden aan de Amstel in o.a. de Hermitage komen weer stermusici uit Rusland over, zoals het Borodin Quartet en meesterpianist Nicolai Luganski. Met een bijdrage aan de crowdfundingsactie helpt u  mee aan ‘Financing Young & old Gold (10 Russische gast-musici).

 

‘Decemberavonden’ en Sviatoslav Richter in 1981

Naar voorbeeld van de beroemde ‘Decemberavonden – door de befaamde Russische pianist Sviatoslav Richter in 1981 gestart in het Moskouse Pushkin Museum en later uitgegroeid tot een groot internationaal kamermuziekfestival – heeft de Russische sopraan Anna Azernikova het initiatief genomen  tot ‘Winteravonden aan de Amstel’ in de Amsterdamse Hermitage. Op 15 december gaat de 6de editie van start.

Winteravonden aan de Amstel 2018

De 6de editie van Winteravonden aan de Amstel staat geprogrammeerd van 15 – 22 december. De kaartverkoop is gestart en het gaat hard – geen wonder met sterren als het Russische Borodin Quartet en meesterpianist Nikolai Luganski, de spannendste jonge musici van nu, Olga Pashchenko, Rosanne Philippens en James Oesi, met een Filmconcert met een stille film uit 1925 en een Notenkraker-voorstelling voor kinderen, met verteller Frank Groothof en jonge toptalenten uit Rusland en Nederland.

En nog veel meer, niet alleen in de Hermitage, maar dit jaar ook in het Muziekgebouw aan het IJ, de Uilenburgersjoel en de Amstelkerk

Breaking News: 

Nooit vertoond Rachmaninoff materiaal wordt op 18 december onthuld met een exclusive presentatie uit het archief in Zwitserland, waar het Rachmaninoff Network de digitalisering van verzorgd. In dat kader zal schrijver Arthur Japin als eregast optreden op 17 december met zijn zeer succesvolle boek Kolja.

Crowdfunding

Met deze 6de editie wordt een mooie decembermaand-traditie voortgezet, die ook dit keer weer de ambitie waar maakt om podium te bieden voor de top van Russische en Nederlandse musici van dit moment.
De lat ligt hoog en dat is kostbaar! Winteravonden heeft dit jaar maar liefst 10 Russische musici uitgenodigd.

Er loopt een Crowdfunding actie bij Voor de Kunst, waar uw financiele bijdrage zeer welkom zal zijn. om het einddoel van 5000 euro te halen. De teller staat met 2600 euro inmiddels over de helft!

 

Uit het Persbericht:

Kamermuziek in een museum…
kan dat zomaar?

Winteravonden aan de Amstel haalt sinds het Nederland-Rusland-jaar 2013 hele goeie musici naar de Hermitage Amsterdam. De kerkzaal is een goed bewaard geheim van dit prettige museum, dat tijdens het festival voor avondlijke concertbezoekers gratis zijn deuren opent naar de lopende tentoonstelling (19.00 – 20.15 uur).

Het festival begon klein, maar de namen waren van meet af aan groot: celliste Natalia Gutman, pianist Alexei Lubimov,  cellist Alexander Kniazev en dit jaar het onovertroffen Borodin Quartet. Rijzende sterren zoals Olga Pashchenko keren terug in het programma of komen voor het eerst spelen (Rosanne Philippens, Maya Fridman).

 

Programma 15 – 22 december 2018 (Hermitage, Muziekgebouw, Amstelkerk, Uilenburgersjoel):

https://www.winteravondenaandeamstel.nl/programma/

 

Onze crowdfunding – Financiering van ‘jong en ouder goud’ (10 Russische gastmusici):
https://www.voordekunst.nl/projecten/8091-winteravonden2018

 

Over eerdere Winteravonden (historie en highlights):
https://www.winteravondenaandeamstel.nl/media

Richter en zijn Moskouse Decemberavonden (sinds 1981)

Jong toptalent op het festival: uitwisseling met de Gnessin muziekschool (Moskou):
interview met schoolhoofd Mikhail Khokhlov

 

Richter klinkt langs de Amstel | TROUW

Dit jaar zou hij honderd zijn geworden, de grote Russische pianist Svjatoslav Richter (1915-1997). Met zijn kolossale handen, zijn woeste blik, zijn hoge, vroegkalende voorhoofd, zijn …

www.trouw.nl