Geelvinck Muziek Museum op Festival Ambacht21 in Zutphen, 16 september

Deel dit bericht:

Op een stralende zondag in september deden we met een stand recht voor ons museum, mee aan Ambacht21. Teksten als ‘Zo’n piano heb ik nog nóóit gezien’, ‘Piano spelen zonder handen?’, ‘Wáár is Beethoven geboren?’ maakten het publiek nieuwsgierig naar wat ons museum te bieden heeft.

Historische piano’s – ook een ambacht

Omdat wij ook de ambachtelijke kant van de historische piano wilden belichten, was onze restorator Gijs Wilderom uit Amsterdam aanwezig, om de techniek van historische piano’s toe te lichten aan de hand van een klavier, afkomstig uit een van de instrumenten die hij op dit moment onder handen heeft. Op de tweede etage van ons museum heeft Gijs een restoratie-atelier ingericht, waar hij regelmatig, meestal op woensdagen, aan het werk is. Publiek is daarbij van harte welkom om een kijkje te nemen.

Festival Ambacht21

Festival Ambacht21 is een initiatief van Stichting Zutphen Ambachtstad. Het festival is één van de activiteiten die de stichting organiseert om de zichtbaarheid van het moderne ambacht te versterken. De Stichting Zutphen Ambachtstad organiseert dit in samenwerking met Het Techniek Platform Steden3Hoek en Cleantech.

Het moderne ambacht leeft!

Vanuit de consument groeit de vraag naar ambachtelijke producten. We willen weer weten hoe iets wordt gemaakt. Ambachtelijke producten zijn eerlijker en authentieker dan de industriële massaproducten.

Werken doe je met hoofd, hart en handen

In de moderne ambachten gebruiken specialistische vakmensen hoofd, hart én handen. Iets waaraan de komende jaren veel behoefte is op de arbeidsmarkt! Kortom, het ambacht leeft en biedt bedrijven, jongeren en consumenten nieuwe perspectieven voor de toekomst!

Meer informatie over Stichting Zutphen Ambachtstad

en over Ambacht21 2018: http://www.ambacht21.nl