Locaties

Deel dit bericht:

Pianola Museum

Website

Adres
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
Het museum ligt op ongeveer 15  minuten loopafstand van het Centraal Station. U loopt via de Brouwersgracht door een mooi stukje oud Amsterdam!
Met het openbaar vervoer vanaf het Centraal Station komt bus 18 door de Marnixstraat het dichtst bij (uitstappen vlakbij het Marnixbad en dan de Westerstraat inlopen). Maar er gaan vanaf het station veel meer bussen en trams naar de halte bij de Westerkerk, die iets verder van het museum afligt.
Verder is er nog tram 3 uitstappen halte Marnixplein.

Auto
Met de auto vanaf de A10, neem afslag S105, richting de Jan van Galenstraat, ga rechtdoor, de 2de Hugo de Grootstraat linksaf de Nassaukade op, rechtsaf over de brug naar Marnixplein en vervolgens linksaf de Westerstraat inrijden.

Parkeren
Als u met de auto komt, is er meestal wel een parkeerplaats te vinden (alleen op vrijdag en zaterdagavond is dat wat minder makkelijk). Denk er wel aan, dat het parkeertarief erg hoog is.
Parkeren is ook mogelijk in de parkeergarage van Europarking.

 

► Posthoornkerk
Website

Adres
Haarlemmerstraat 124-126
1013 EX Amsterdam

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
De Posthoornkerk ligt op circa 10 minuten loopafstand van Station Amsterdam Centraal. Volg vanuit het station de Prins Hendrikkade naar rechts. Loop vervolgens over de brug links en de eerste straat naar rechts: de Haarlemmerstraat. Op nummer 124-126, aan uw rechterhand staat de kerk.
Vanaf dit station kunt u ook bus 18, 21 of 22 nemen naar bushalte Buiten Brouwersstraat. Vervolgens is het ongeveer 2 minuten lopen naar de Posthoornkerk. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.

Auto
Volg de weg voor het Centraal Station (Prins Hendrikkade) in de richting van Haarlem. Over het water bij de verkeerslichten slaat u linksaf, over de Singel, en daarna de eerste mogelijkheid rechtsaf de Brouwersgracht op (tweede straat rechts). Rijdt deze uit tot de T-splitsing en sla rechtsaf naar de Korte Prinsengracht. Vervolgens slaat u de eerste mogelijkheid rechtsaf de Haarlemmerstraat in. Op nummer 124-126, aan uw linkerhand, is de ingang van de Posthoornkerk.

Parkeren
U kunt parkeren in Parking Amsterdam Centraal (P1). Deze parkeergarage is binnen 10 minuten bereikbaar vanaf de ring Amsterdam.

 

► Huis Schouwenburg
Website

Adres
Schouwenburg 2
8084 PE ‘t Harde

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
De dichtstbijzijnde bushalte is Bushalte Eperweg in Elburg. Vanaf daar is het ca. 20 minuten lopen naar Huis Schouwenburg. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.

Auto
Reist u via de polder? Volg dan vanaf de brug over het Randmeer N309. Bij de vierde rotonde slaat u rechtsaf de Eperweg op richting ‘t Harde. Na 400 meter gaat u rechtsaf het zandpad Broekdijk op en vervolgens na 350 meter linksaf vindt u het Landgoed Schouwenburg.

Vanaf A28 neemt u de afslag ’t Harde en vervolgens de N309 door ’t Harde. 500 meter na de rotonde aan het eind van de bebouwde kom. Daarna gaat u schuin linksaf het zandpad op waarbij u aan het einde links het slingerende zandpad volgt langs een tweetal boerderijen. Houdt rechts aan tot aan Huis Schouwenburg.

NB: borden “Verboden voor auto’s” gelden niet voor bestemmingsverkeer.

Parkeren
U kunt links naast en achter het Koetshuis parkeren.

 

► Het Jagthuis
Website

Adres
Middenweg 88
1394 AM Nederhorst den Berg

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
De dichtstbijzijnde stations zijn station Bussum-Zuid, station Hilversum en Station Weesp. Vanaf het station vervolgt u uw weg met de bus. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.

Auto
Per auto is Het Jagthuis te bereiken vanaf de A2 Utrecht/Amsterdam afslag Vinkeveen, en dan richting Hilversum. Rijdt bij de rotonde naar Nederhorst den Berg en neem vervolgens de afslag naar rechts richting Ankeveen, dan bent u op de Middenweg.

Vanaf de A1 Amersfoort/Amsterdam neemt u de afslag Blaricum, richting Bussum (NS station Bussum-Zuid). Sla bij de rotonde voor het station linksaf richting ‘s Graveland en ga bij de tweede verkeerslichten rechtsaf richting ‘s Graveland (N 236). Bij de volgende verkeerslichten rijdt u linksaf ‘s Graveland in. Voorbij Natuurmonumenten (aan uw linkerhand) gaat u rechtsaf richting Ankeveen (Herenweg) en neem vervolgens de afslag Nederhorst den Berg linksaf. Nu bent u op de Middenweg.

Het Jagthuis bevindt zich midden in de Horstermeerpolder naast de Alfa Romeo-garage en tegenover de Machineweg.

Parkeren
Op de Middenweg kunt u overal parkeren. Daarnaast bevindt zich op de Machineweg (de zijweg tegenover nr. 88) ook volop parkeergelegenheid.

 

► Kasteel Heeswijk
Website

Adres
Kasteel 4
5473 VA Heeswijk-Dinther

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
Het dichtstbijzijnde treinstation is Station ’s-Hertogenbosch. Daarvandaan kunt u met bus 158 (richting Veghel) reizen naar bushalte Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther. Vanaf de halte bent u in 5 minuten bij de ingang. Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.

Auto
Kasteel Heeswijk is gelegen op circa 10 minuten per auto van ‘s-Hertogenbosch en circa 20 minuten van Eindhoven.

Vanuit richting Den Bosch:
Vanaf de A2 (Utrecht-‘s-Hertogenbosch) en vanuit Tilburg neemt u de N279 afslag Veghel-Helmond. Op de N279 neemt u vervolgens de afslag Middelrode. Sla bij de rotonde rechtsaf richting Heeswijk Dinther waarna u na ongeveer 3 km aan de rechterzijde Kasteel Heeswijk aantreft.

Vanaf richting Veghel:
Vanaf de A50 (vanuit Nijmegen/Eindhoven) neemt u de N279 afslag Heeswijk-Dinther-‘s-Hertogenbosch e.a. Op de N279 gaat u bij de stoplichten rechts (Heeswijk-Dinther). Sla vervolgens bij de T-splitsing voor kerk Heeswijk linksaf.

Gebruikt u een navigatiesysteem? Dan is uw ‘eindbestemming’ de Gouverneursweg, Heeswijk-Dinther.

Parkeren
Halverwege de oprijlaan bestaat de mogelijkheid gratis te parkeren, op loopafstand van de ingang.

Toegankelijkheid
Aan minder validen wordt een vrije doorgang naar de ingang van het kasteel gegeven. De Brasserie, tuin en begane grond van het kasteel zijn met een rolstoel toegankelijk. Er is bovendien een rolstoel beschikbaar.

 

► Honig Breethuis
Website

Adres
Lagendijk 80
1544 BJ Zaandijk

Bereikbaarheid
Openbaar vervoer
Het Honig Breethuis zich op circa 15 minuten loopafstand van Station Koog-Zaandijk: ga de trap af en loop linksaf door de tunnel. Loop rechtdoor en ga vervolgens de trap op (Stationsstraat). Volg de bordjes Honig Breethuis/Zaanse Schans. Aan het eind van de Stationsstraat slaat u bij de T-splitsing linksaf. Steek daarna het kruispunt met stoplichten over (Lagedijk). Na ongeveer 200 meter vind u aan de rechterkant het Honig Breethuis.

Met de bus is het Honig Breethuis vanaf Station Koog-Zaandijk met goed bereikbaar bus 89. U stapt uit bij bushalte Beeldentuin in Zaandijk. Het Honig Breethuis bevindt zich 100 meter terug aan dezelfde kant als waar u uitstapt.

Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl.

Auto
Vanuit richting Amsterdam:
Volg de ringweg A10 richting Zaanstad, door de Zeeburgertunnel of de Coentunnel. Volg de A8 volgen richting Zaanstad. Houdt richting Beverwijk/Alkmaar A8 aan. Vervolgens bij de afslag Zaandijk/Koog aan de Zaan richting Zaandijk N203 aanhouden. Ga bij het eerste verkeerslicht rechtsaf richting Zaanse Schans en sla bij het verkeerslicht vlak voor de brug linksaf (Lagedijk). Na ongeveer 200 meter aan de rechterkant vindt u het Honig Breethuis.

Vanuit richting Alkmaar (Haarlem):
Volg de A9 richting Haarlem (Alkmaar) en neem afslag Zaanstad/Uitgeest. Vervolgens volt u de provinciale weg richting Zaanstad. Na ongeveer 9 kilometer slaat u bij de verkeerslichten richting Zaanse Schans. Ga bij het eerste verkeerslicht vlak voor de brug linksaf (Lagedijk). Na ongeveer 200 meter aan de rechterkant vindt u het Honig Breethuis.

Vanuit richting Noord (Afsluitdijk):
Volg de A7 richting Amsterdam. Neem afslag 2-Zaandijk richting Leeghwaterweg/N515 en sla onderaan de afrit rechtsaf richting Zaandijk/Zaanse Schans/Wormerveer. Ga rechtdoor over één rotonde en sla direct rechtsaf na de brug over de Zaan en het stoplicht (Lagedijk). Na ongeveer 200 meter aan de rechterkant vindt u het Honig Breethuis.

Toegankelijkheid
De begane grond is voor rolstoelgebruikers toegankelijk, maar er bevindt zich geen aangepast toilet.