Veelgestelde vragen

Deel dit bericht:

1. Wat is het Geelvinck Fortepiano Festival?

Het Geelvinck Fortepiano Festival laat iedereen genieten van de unieke klanken van originele historische (forte)piano’s op sfeervolle locaties in Amsterdam, Zutphen, Kasteel Heeswijk, Kasteel Sytesteyn en buitenplaats Akerendam. Ruim twee weken meer dan 40 concerten, een symposium, verschillende masterclasses en het International Geelvinck Fortepiano Concours. Het thema van deze zesde editie is: ‘Grenzen overschrijden: revolutie, romantiek en emancipatie’.

Het festival trekt musici vanuit de gehele wereld en stimuleert talentontwikkeling door middel van zijn jaarlijkse fortepianoconcours – het enige in Nederland. Ook hedendaagse composities voor historische piano’s krijgen een podium geboden tijdens het festival. Door het symposium bevordert het festival de discours over het bespelen en het behoud van historische piano’s.

De bespeelde instrumenten zijn originele historische piano’s uit de Sweelinck Collectie. Deze bijzondere collectie wordt beheerd door Museum Geelvinck bestaat uit meer dan 90 historische piano’s uit de 18e en begin 19e eeuw.

2. Waar en wanneer vindt het festival plaats?

Het Geelvinck Fortepiano Festival vindt plaats van 14 t/m 30 oktober 2016 op de volgende locaties binnen en buiten Amsterdam:

• Pianola Museum, Amsterdam
• Werkgebouw het Veem, Amsterdam
• Museum Cromhouthuis, Amsterdam
• Posthoornkerk, Amsterdam
• Conservatorium van Amsterdam
• Dat Bolwerck, Zutphen
• IJsselsalon, Zutphen
• Kapel op ‘t Rijsselt, Eefde
• Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther
• Kasteel Sypesteyn, Loosdrecht
• Buitenplaats Akerendam, Beverwijk

3. Waar vind ik informatie over kaartverkoop en prijzen?

Informatie over de kaartverkoop vindt u bij de bezoekersinformatie. De toegangsprijzen verschillen per concert en kunt u vinden door in het programma bij een gekozen concert te klikken op “Bestel uw kaartjes op Geelvinck.nl”.

4. Wanneer begint de online ticketverkoop?

De online ticketverkoop is al van start gegaan. Via het programma kunt u kaartjes bestellen.

5. Is het festival goed bereikbaar?

Het festival vindt plaats op verschillende historische locaties binnen en buiten Amsterdam, maar zijn goed bereikbaar met de auto en/of openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie bij de desbetreffende locatie.

6. Is er parkeergelegenheid bij het festival?

De parkeergelegenheid verschilt per locatie, kijk daarom van tevoren op deze pagina voor specifieke parkeerinformatie.

7. Is het festival toegankelijk voor minder validen en invalide personen?

Gezien het historische karakter van de festivallocaties verschilt de toegankelijkheid per locatie. Kijk voor informatie over de toegankelijkheid van een specifieke festivallocatie op deze pagina.

8. Hoe blijf ik op de hoogte van festivalnieuws?

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor onze digitale nieuwsbrief via deze pagina. Museum Geelvinck en het Geelvinck Fortepiano Festival zijn ook actief op sociale media: like ons op Facebook, volg ons op Twitter en bekijk video-opnames op YouTube!

9. Ik wil het Geelvinck Fortepiano Festival graag steunen, kan dat?

Dat kan zeker! U kunt zich aansluiten bij de Geelvinck Vriendenkring of een geld doneren. Met uw donaties helpt u zowel het Geelvinck Fortepiano Festival als Museum Geelvinck en haar collecties in stand te houden, vernieuwen en culturele activiteiten, zoals de Geelvinck Salon, te realiseren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Museum Geelvinck: www.geelvinck.nl/vriendenkring