Heritage & Slow Tourism Lab Webinar 2 september, 10.30 – 12 uur

Deel dit bericht:

Een van de focusthema’s van ICOMOS is ‘Heritage & Tourism’, waar de vraag centraal staat hoe bescherm je natuurlijk en cultureel erfgoed, dankzij en ondanks toerisme. In de Zoommeeting van het Webinar ‘Heritage&SlowTourismLab’ van 2 september spreken Sara Mair Bellshaw (sustainable tourism Scotland) en zeezeilster Celia Bull over ‘Critical Success Factors for the Slow Adventure Organisation and Businesses’.

U kunt aan dit Webinar deelnemen!

Karin Elgin (ICOMOS-lid) is managing partner van Elgin & Co en co-founder van de Heritage, Tourism & Hospitality / International Conference / HTHIC (adviseur Jurn Buisman voor Heritage & Slow TourismLab) en nodigt u van harte uit:

‘Welkom in het HTHIC Heritage & Slow TourismLAB. In dit LAB ontmoeten onderzoekers, studenten, ondernemers en beleidsmakers elkaar om samen de betekenis en toepassing van Slow te verkennen. Centraal staat de vraag: hoe bescherm je natuurlijk en cultureel erfgoed dankzij en ondanks toerisme?’  lees meer >

Op 2 september 2020 in het LAB: Sara Mair Bellshaw en Celia Bull over “Critical Success Factors for the Slow Adventure Organisation and Businesses”. Hoe houd je een organisatie als Slow Adventure levend? Wat maakt dat Celia’s gasten zulke bijzondere ervaringen opdoen? En natuurlijk: hoe bescherm je natuurlijk en cultureel erfgoed dankzij en ondanks toerisme? U bent van harte welkom in het LAB (livecast via Zoom).
geef u op voor dit LAB >

DutchCulture & ICOMOS-NL

Het Heritage & Slow TourismLAB wordt mede mogelijk gemaakt door DutchCulture | Centre for international cooperation, in samenwerking met ICOMOS-NL

Sprekers: Sara Mair Bellshaw & Celia Bull

Sara Mair Bellshaw

Sara Mair Bellshaw is Senior Innovation Manager bij het Centre for Recreation and Tourism Research van de University of the Highlands and Islands in Schotland. Zij houdt zich voornamelijk bezig met toegepast onderzoek, projecten die de ontwikkeling van toeristische producten en marketing betreffen.

Sara coördineerde Slow Adventure in Northern Territories (SAINT), een project dat mede werd gefinancierd door het Northern Periphery and Arctic Programme. Dit project bracht partners bijeen uit Ierland, Finland, Noorwegen, IJsland, Noord-Ierland en Zweden.

Sara concentreerde zich op het omzetten van het slow-adventure-concept in een verkoopbaar product door samen met ondernemers nieuwe Slow Adventure®-ervaringen te creëren, te clusteren en te promoten.

Op dit moment werkt zij samen met de toeristische sector, inclusief de European Travel Commission (ETC) en hun leden (de nationale bureaus voor toerisme) aan de verdere ontwikkeling van en verspreiding van kennis over Slow Adventure.

Sara’s expertise is economische ontwikkeling, marketing van bestemmingen en toerisme, duurzaamheid en projectmanagement. In haar werk blijft zij pleiten voor en streven naar Slow, strategisch goed onderbouwd en verantwoord toerisme.

Celia Bull

Celia Bull is een zeer ervaren zeiler en klimmer. Ze begon met zeilen eind jaren ’90 en sloot zich aan bij de bemanning van een tien meter lang jacht in Groenland.

De woestheid van het landschap rond de hoge breedtegraden fascineerde haar. Ze bemande een charterboot, werkte op de Falklandeilanden, bezocht Zuid-Georgië en Antarctica tijdens filmwerk met het Blue Planet-team van de BBC.

Na deze unieke ervaring kocht ze haar eigen boot, de Ada II, en keerde terug naar de Zuid-Atlantische Oceaan. Vijf jaar lang voer Celia met expedities en charters in Patagonië en Zuid-Georgië. Ook leidde ze een reis naar Antarctica met een volledig vrouwelijke bemanning.

Toen haar zoontje Dylan drie was, vond ze in Kroatië Selkie en kocht het jacht. Selkie werd hun thuis en ze werkten hun weg terug naar het Verenigd Koninkrijk en naar het eiland Eigg, waar ze nu wonen en een ‘croft’ en Selkie Explorers runnen.