Kasteel Loenersloot open op Dag van het Kasteel: Kaoru Iwamura op Broadwood 1829, 5 juni 2017

Op maandag 5 juni, 2de Pinksterdag, opent Kasteel Loenersloot (Utrechts Landschap) uit 1258 haar deuren in het kader van de Nationale Kastelendag. Fortepianiste Kaoru Iwamura geeft elk uur een kort recital met muziek van Schubert, Beethoven en Chopin op een tafelpiano, gebouwd door John Broadwood & Sons in 1829, uit de Geelvinck Collectie. Afgelopen week hebben wij het instrument geplaatst met de bedoeling dat Kasteel Loenersloot, net als het naburige Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht, ook een concert-locatie wordt voor recitals op historische instrumenten uit de Geelvinck Collectie.

 

Op 5 juni ( Tweede Pinksterdag en Dag van het Kasteel) kunt u Kasteel Loenersloot bezichtigen. Bezoekers zijn welkom op 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Elk uur heeft u 55 minuten de tijd om de vele fraaie ruimten te bekijken en te genieten van een kort recital op tafelpiano (Broadwood 1829) door fortepianiste Kaoru Iwamura.

De toegangsprijs is € 3,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Men kan (bij voorkeur) vooraf reserveren via de website: www.kasteelloenersloot.nl. En u kunt zich op de dag zelf bij de tent (kassa) op de oprijlaan aanmelden.

 

Om 12.00 en 14.00 uur is er een parkrondleiding. Er is in het park ook een speurtocht uitgezet (formulier bij de tent). De parkrondleiding is gratis, maar reserveert u ook a.u.b.

In het kasteel, beheerd door het Utrechts Landschap, worden mooie prenten van o.a. het vroegere kasteel tentoongesteld. Elk uur worden 3 video’s vertoond. Eén betreft de laatste kleurrijke bewoonster van het kasteel, barones Van Nagell -Martini Buys. Er is een video over de Tweede Wereldoorlog met Kasteel Loenersloot in een bijzondere rol. En er zijn video’s over vleermuizen, in en om het kasteel en over voeding in (kasteel)tijden.

U kunt ook luisteren naar muziek . De Japanse fortepianiste Kuoru Iwamura vertolkt elk uur op een Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van Schubert, Beethoven en Chopin. En …. er is die dag een barones met haar dienstmeisje aanwezig.

Op www.kasteelloenersloot.nl treft u veel informatie aan over het prachtig gerestaureerde kasteel, in 1258 voor het eerst genoemd en  gebouwd als ridderhofstad rond een massieve donjon, dat geheel in 18e-eeuwse stijl is ingericht en zijn middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft. En ook over het park.

Op de oprijlaan is speciaal voor deze dag een horecagelegenheid. De oprijlaan is toegankelijk via een tijdelijke noodbrug. Parkeren kan op de speciaal ingerichte parkeerplaats. Volgt u a.u.b. de borden. Medewerkers wijzen u ook de weg. Welkom op 5 juni!