Amsterdam Wind Quintet

Deel dit bericht:

Het Amsterdam Wind Quintet bestaat uit: Tim Wintersohl – fluit, Marije Clemens – hobo, Hanka van Doesum – Clout – klarinet, Ellen Bayens – hoorn en James Aylward – fagot.

De vijf blazers van het Amsterdam Wind Quintet verrassen hun publiek graag met onbekende composities, nieuwe arrangementen, of door te spelen op ludieke concertlocaties.

Het Amsterdam Wind Quintet gaat graag projecten aan met kunstenaars van andere disciplines. Zo ontstond de samenwerking met o.a. dichter Erik Menkveld, schrijfster Iris Koppe, acteur Roelant Radier en regisseuse Freya Ligtenberg. Voor HBO studenten ontwikkelde het ensemble een concert met bijpassende muziek-quiz. Elk seizoen stellen de vijf musici nieuwe programma`s samen waarin vaak een thema centraal staat.

Het Amsterdam Wind Quintet geeft sinds de oprichting in 2006 concerten op podia door heel Nederland, en speelde o.a. live voor het Radio 1 programma Vroege Vogels en voor Radio Mona Lisa. In het bijzijn van H.M. Koningin Beatrix speelden ze bij het 75-jarig bestaan van TNO. Zij traden ook op in de Beurs van Berlage, de Doelen in Rotterdam en het Lux Theater in Nijmegen. Ook speelde het ensemble twee seizoenen voor Stichting Muziek in Huis.

Op uitnodiging van het Wintertuin Festival in Nijmegen verzorgde het Amsterdam Wind Quintet de intermezzi bij de podiumdiscussie tussen Harry Mulisch en Robbert Dijkgraaf. In 2010 speelde het ensemble de wereldpremière van de 10 Bagatellen voor blaaskwintet van Henry Kelder.

In het kader van het 100 jarig bestaan van GeNeCo (Genootschap Nederlandse Componisten) verzorgt het Amsterdam Wind Quintet een aantal concerten met Nederlandse muziek (najaar 2011).