Channa Malkin – sopraan

Channa Malkin is een jonge sopraan uit Amsterdam. In juni 2012 heeft zij cum laude haar Bachelor behaald aan het Utrechts Conservatorium bij Charlotte Margiono. Nu zit zij in het tweede jaar van de Masteropleiding aan hetzelfde conservatorium. 

Haar eerste optreden vond plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw op 1 januari 2000, waar zij op 10-jarige leeftijd haar zelfgeschreven lied Top of the Sky ten gehore bracht in het Nieuwjaarsconcert van de VPRO. Op dat moment ontdekte Channa haar grote passie voor zingen en optreden. Op 16-jarige leeftijd maakte zij haar operadebuut als Barbarina in Mozart’s Le Nozze di Figaro bij De Nederlandse Opera met Ingo Metzmacher. In hetzelfde jaar zong zij de Boy Solo in Bernstein’s Chichester Psalms met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Janssons. Verder werkte Channa als soliste samen met o.a. Constantinos Carydis, Igor Gruppman en Vincent de Korte. Met het Brooklyn Philharmonic Orchestra en het Orchestra at Temple Square in Salt Lake City  vertolkte zij de wereldpremières van de cantate voor sopraan, koor en orkest Yizkor en de liederencyclus Zwarte Bloemen, beide van Nederlandse componist J. Malkin. In 2012 is Channa afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Charlotte Margiono. In maart 2013 maakte zij haar debuut als Pamina in Mozart’s Die Zauberflöte in een productie van Gusta Gerritsen en dirigent Hans Leenders.
Channa heeft ook een grote passie voor het lied. Zij nam deel aan verschillende masterclasses met o.a. Rudolf Jansen, Charlotte Margiono, Richard Jackson en Russell Smythe. In 2012 zong zij in het voorprogramma van tenor Christoph Pregardien in het Muziekgebouw aan ’t IJ, in de serie Grote Zangers. Verder geeft Channa regelmatig recitals op verschillende locaties in binnen- en buitenland.
Geelvinck Salon:
Op 23 september 2012 geeft Channa Malkin een liedrecital, begeleid door Sabrina Vlaskalic op gitaar.
In de Geelvinck Salon van 27 oktober 2013 treedt Channa Malkin op, samen met pianiste Viktoriya Anastasova als Duo Mignon.
In de Geelvinck Salon van 21 september 2014 treedt Channa op, begeleid door pianiste Femke de Graaf, met een Liedprogramma met Mendelssohn, Poulenc en Bernstein