Domenica Strijktrio

Deel dit bericht:

Het Domenica Strijktrio bestaat uit violist Tony Rous, altvioliste Suzan Rous en celliste Irene van den Heuvel.

Tony Rous – viool, won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek). Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens.
Van 1969 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice / Tsjechie. Sinds 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam.
Was jarenlang primarius van het ‘Amsterdamse Strijkkwartet’ en het ‘Florestan Ensemble’, die klassieke en romantische kamermuziek speelden op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van het ‘Tsjechisch Baroktrio’ en ‘Domenica Consort’. Met al deze ensembles gaf hij ontelbare aantal concerten in verschillende Europese landen en Verenigde Staten
Met Tsjechisch baroktrio heeft hij in Praag 2 CD opgenomen met sonaten van Franz Benda met originele variaties en versieringen van de componist. Met Suzan Rous nam hij een CD op met duo’s voor viool en altviool van Mozart, Stamitz. Krommer en Kalivoda, die in januari 2015 is uitgekomen.

Suzan Rous – altviool
Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Tony Rous op heel jonge leeftijd. Later is zij overgegaan op altviool en studeerde bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan altvioliste van het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam.

Irene van den Heuvel – violoncello
Irene begon op 9-jarige leeftijd met cellospelen. Zij studeerde bij L. Benjamins, E. Arizcuren, J. Prchal en Frau Prof. A. May. Na haar studie combineerde zij het spelen met lesgeven, wat zij nog steeds doet. Op dit moment in Triade te Den Helder en de Muziekschool te Amstelveen. Haar speel accent is verschoven naar de kamermuziek met een breed repertoire, zoals de Bachcantates of het organiseren van twee jubileumconcerten in september 2015 met muziek van Arvo Pärt ter ere van zijn 80e verjaardag. Vanaf 2006 is een intensief samenwerkingsverband met het Offenburger Streichtrio. Met hen organiseert zij kamermuziekcursussen voor amateurs en semi-professionals in o.a. Ernen/Zwitserland.

(www.irenevandenheuvel.nl)