Guillermo Quintero Rojas

Guillermo Quintero Rojas, piano (1975), is in Mexico geboren. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. Op 16-jarige leeftijd, begon hij aan de Faculteit Muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij piano en muziekonderwijs. Zijn opleiding werd daarbij nog aangevuld met diverse masterclasses in onder andere Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In 1996 werd hij aangenomen als docent piano, koormuziek en theorie der muziek aan het Conservatorium van Xalapa, Mexico. Hij gaf hier les tot het jaar 2002.

In het jaar 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano en theorie der muziek ging studeren aan het conservatorium te Rotterdam. Ook behaalde hij nog een Master piano (solo/kamermuziek) aan het Fontys Conservatorium. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in onder andere Nederland, België, Spanje, Oostenrijk, het Verenigde Koninkrijk, Mexico, Uruguay en Argentinië.

Tegenwoordig is Guillermo muzikaal actief als pianist, en als docent aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) en de Nieuwe Veste (Centrum voor de Kunsten Breda).