Jens Vraa – klarinet & componist

Deel dit bericht:

Jens Vraa, geboren in 1968, is een Deense klarinettist en componist.
Na beëindiging van zijn studie aan de Academie van Aarhus, Denemarken, ging hij werken als freelance klarinettist. Hij heeft gespeeld in diverse orkesten en voerde zowel symfonische muziek als opera’s uit. Maar als uitvoerend musicus is hij vooral gericht op kamermuziek en maakt deel uit van diverse ensembles, zoals Trio Toccante, Duo Devienne en Trio in vivo. Met deze ensembles heeft hij talloze concerten gegeven en behalve als klarinetspeler heeft hij ook verschillende werken hiervoor geschreven en muziek gearrangeerd.

Als componist is Jens Vraa autodidact en zijn voornaamste interesse gaat uit naar vocale en kamermuziek. Hij heeft muziek gecomponeerd voor verschillende ensembles, zoals Kaleidoskop (Kopenhagen), Trio Eléonore (Genève) en het Stockholm Saxofoon Kwartet. Verder schreef hij een liederencyclus voor de Deense tenor Christian Damsgaard en enkele pianowerken, opgedragen aan de Israëlische pianist Michael Tsalka. Zij werk is in vele Europese landen en ook in Amerika en Azië uitgevoerd.
Jens Vraa is een toegewijde leraar en heeft in Kopenhagen zijn eigen muziekschool, waar hij les geeft in klarinet en kamermuziek.