Lauretta Bloomer – piano

Deel dit bericht:

Lauretta Bloomer is een Engelse pianiste van internationale faam. Zij treedt regelmatig op in het Concertgebouw te Amsterdam en in De Doelen te Rotterdam.

Lauretta Bloomer werd geboren in Oxford Engeland. Zij studeerde piano aan het Royal College of Music in Londen en kamermuziek aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst te Wenen. Als soliste en kamermuziekspeelster verwierf zij verschillende prijzen en onderscheidingen.

Zij nam deel aan het winterprogramma van de School of Fine Arts in Banff Canada en speelde op het Festival voor Contemporaine Muziek in Sigüenza, Spanje. In Europa en de Verenigde Staten trad zij op als begeleider van vocale en instrumentale solisten. Ook werkte zij samen met kamermuziekensembles.

Zij heeft cd- en radio-opnamen gemaakt in Ierland, Nederland, Oostenrijk en het Verenigd Koningrijk. Zij trad op in de Purcell Room op de South Bank in Londen en is regelmatig te zien in het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Daarnaast speelt ze met diverse Nederlandse orkesten zoals de Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2007 en 2009 was zij drie weken in de Verenigde Staten met het Virtuoso Horn Duo en het komend seizoen staan met verschillende ensembles optredens in Europa op het programma met zangers, contrabas, hoorn, cello en viool.

 

Geelvinck Salon

In de Geelvinck salon van zondag 28 juni 2015 speelt Lauretta Bloomer met het Romantic Piano Trio, met een Clara Schumann programma

In de Geelvinck Salon van 24 juni 2012 trad Lauretta op met Saeko Ogumi op altviool en Marc Daniel van Biemen op viool met Beethovens’ Kreutzer Sonate

Op zondag 9 september 2012 begeleidt Mario Rio Lauretta met een programma van 19de eeuwse composities voor piano en cello

Amsterdam ‘Virtuosi 2011’

Op zondag 3 juli 2011, tijdens het eerste Geelvinck Muziek Festival, speelt Lauretta Bloomer op de Erard-vleugel uit 1862 samen met het Paradisus Ensemble.