Marike Tuin – viola da gamba

Marike Tuin begon met cellolessen aan de muziekschool bij Otto Berg. Ze begon vervolgens haar studie ‘moderne’ cello aan het Utrechts Conservatorium bij Lenian Benjamins maar stapte na enige tijd over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze achtereenvolgens bij Wouter Möller en Jaap ter Linden studeerde. Met haar gambastudie begon ze in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham. Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook studeerde Marike aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar ze haar scriptie schreef over de levensbeschouwelijke interpretaties van Mozart’s opera ‘die Zauberflöte’.

Marike nam deel aan orkestprojecten onder leiding van o.a. Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Philippe Herreweghe en volgde masterclasses cello en gamba bij o.a. Wieland Kuijken, Jordi Savall, Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo.

Marike speelde in kamermuziekgroepen en (barok)orkesten als La Barca Leyden, het Frankfurter Barockorchester, Combattimento Consort Amsterdam en barokensemble Eik en Linde.

 

Geelvinck Salon:

Marike Tuin speelt op 29 juni 2014 een soloprogramma op viola da gamba ‘La Reveuse’.

Op 8 juni 2014 begeleidde Marike Tuin de schrijfster / vertelster Marion Altena in het programma ‘De Engel, de Duivel en het Meisje – Storytelling en Barokmuziek’. Marike verving de eerder aangekondigde theorbespeler en luitist Jan Czismar en cellis Petr Wagner.

Eerder trad Marike Tuin in de Geelvinck Salon van 28 oktober 2012 op samen met klavecinist Jerome Brodin in een programma rond de familie Bach.