‘Ludwig van Beethoven – Sporen uit het Verleden’ op Omroep Gelderland op 3 maart

Deel dit bericht:

Televisiejournalist Peter Tetteroo loopt de vroegste sporen van Beethoven na en vindt een doopacte met 1772 als geboortejaar. Dan stuit hij op een verwijzing naar …… Zutphen als Beethovens geboorteplaats ….. feit of fictie? Onthult de documentaire ‘Ludwig van Beethoven – Sporen uit het Verleden’ op TV Gelderland op 3 maart het mysterie, ook wel de ‘Mythe van Beethoven’ genoemd?

Sporen uit Beethovens Verleden

Link naar de uitzending: https://muziekmuseumzutphen.nl/video/

 

Op 3 maart zond Omroep Gelderland een documentaire uit over Beethoven. Aanleiding is het Beethoven jaar; dit jaar zou het 250 jaar geleden zijn dat Ludwig van Beethoven geboren werd. Maar klopt dat wel?

Vertrekpunt van de documentaire is het Geelvinck Muziek Museum, dat zich tot november 2019 in Zutphen op Zaadmarkt 88 bevond. Het onderzoek naar de geboorteplaats en het geboortejaar van Beethoven vormt een belangrijk deel van de film.
Verder wordt de Vlaamse musicoloog Jan Caeyers als Beethoven-deskundige opgevoerd.
De documentaire is gemaakt door een team onder leiding van televisiejournalist Peter Tetteroo. Hij is bekend onder andere van de NPO serie De Kunstdetective en Eén Vandaag. Tetteroo won tal van internationale prijzen, waaronder een International Emmy voor zijn documentaire Welcome to North Korea.