Maison Erard nu in Enkhuizen, 14 juli 2109

Deel dit bericht:

Het heeft Zijne Majesteit L’Empereur Napoleon Bonaparte behaagd de opening van de nieuwe vestiging van Maison Erard op 14 juli j.l. met zijn aanwezigheid luister bij te zetten. Burgemeester Eduard van Zuijlen was ook aanwezig en nam het nieuwe boek over Erard in ontvangst van Sebastien Erard in eigen persoon. Het is een kloek boek geworden: ‘Sébastien Erard, de grootste harp- en pianobouwer aller tijden’, geschreven door meester-restaurateur Frits Janmaat, gespecialiseerd in Erard-vleugels en -piano’s, in eigen beheer uitgegeven in 2019 (iSBN 978-90-9031675-8).

Standaardwerk

Het boek is niet alleen een eerbetoon aan het vernuft van Sebastien Erard, maar geeft de lezer tevens een kijkje in het muzikale leven van de 18de en 19de eeuw. Met zijn bijna 500 bladzijden en dito vier kilo gewicht, is het een formidabel naslagwerk geworden, met veel bekende en dankzij jarenlange research, vooral ook veel onbekende wetenswaardigheden. Daarnaast maken de vele illustraties het ook een buitengewoon boeiend en leesbaar boek – een waar standaardwerk.

Van Amsterdam naar Enkhuizen

De vestiging van Maison Erard aan de Keizersgracht in Amsterdam heeft nu een nieuw onderkomen gevonden aan de Westerstraat 48 in Enkhuizen – een bezoek meer dan waard.