MAf / Musica Antiqua festival 2019 Brugge: Fortepiano Concours

Deel dit bericht:

Iedere drie jaar vindt er een Fortepiano Concours plaats als onderdeel van het befaamde MAfestival in Brugge. Aurelia Visovan, die ook optreedt in ons festival op 10 en 11 augustus met contrabassist Dominik Wagner, heeft de 1ste prijs gewonnen!!

 

Optredens van Aurelia Visovan in het Geelvinck Fortepiano Festival ‘Early Piano’ 2019:

Biografie Aurelia Visovan

 

MAf / Brugge Concours 2019: Aurelia Visovan 1st Prize

First prize: Aurelia Visovan

Second prize: Dmitry Ablogin

Third prize: Emil Duncumb

Prize of the audience: Dmitry Ablogin

Outhere prize: Aurelia Visovan

 

MAfestival Competition 2019

 

Viacheslav Shelepov en Naruhiko Kawaguchi Prijswinnaars MAf 2016, ook Laureaten Geelvinck Fortepiano festival 2016

In 21016  behaalden Viacheslav Shelepov en Naruhiko Kawaguchi ex Aequo de 2de prijs in het MAf Concours en waren ook laureaten in het Geelvinck Fortepiano festival 2016:

Viacheslav Shelepov was de winnaar van de Stanley Hoogland Square Piano Award. Naruhiko Kawaguchi was de derde laureaat van het Geelvinck Fortepiano Concours 2015.

MAf / Musica Antiqua festival Brugge sinds 1963

Sinds 1964 organiseert het Festival van Vlaanderen – Brugge jaarlijks de gerenommeerde Internationale Wedstrijd Musica Antiqua. Deze wedstrijd richt zich tot jonge, hoog gekwalificeerde uitvoerders uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk.

Het competitieve element is niet het doel op zich, maar eerder een middel om het streven naar het allerhoogste uitvoeringsniveau te stimuleren.

We confronteren jonge uitvoerders met elkaar, met academici én met het publiek.

Sinds 2008 wordt de winnaar naast een geldprijs en een uitnodiging voor een concert in het volgende MAfestival, ook een aantal concerten aangeboden in samenwerking met gespecialiseerde organisatoren in binnen- en buitenland. Sinds 2013 krijgt een van de kandidaten voor het eerst ook de kans om een cd op te nemen bij het internationaal gereputeerde Ricercar label.