Geelvinck Salon

Bart-van-Oort-3A-kl undefined
Deel dit bericht:

De Geelvinck Salon biedt een podium voor de authentieke uitvoeringspraktijk op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Uit de Sweelinck Collectie heeft het museum onder meer tafelpiano’s en een Erard vleugel in bruikleen die regelmatig bespeeld worden.
 
Het muziekpalet strekt zich uit van de barok tot en met de romantiek, de kernperiode van het museum.Daarnaast worden ook uitstapjes gemaakt naar andere beschavingen en muziekvormen, soms in een intrigerende dialoog tussen culturen en tradities. Ook worden er combinaties met bij voorbeeld poëzie, dans en theater gepresenteerd. Enkele malen per jaar vindt een kleinschalige theatervoorstelling plaats: Geelvinck Theater.
 
In de Geelvinck Salon herleeft de traditie van de 18de en 19de eeuwse salon, zoals in Wenen, Parijs maar ook Amsterdam, om elkaar te ontmoeten in een plezierige ambiance, voor muziek, gesprek en gezelligheid, het nuttige met het aangename verenigend. Na afloop van de voorstelling is er altijd gelegenheid voor het ontmoeten van de uitvoerenden.Door deel te nemen aan de Geelvinck Salon, steunt u ook het Geelvinck Restauratie Fonds, dat zich ondermeer inzet voor het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie.

 

Concertagenda

Klik hier voor de volledige concertagenda.

Entreebijdrage: € 18,= p.p., bij voorkeur te bestellen via de bestelfunctie in de Concertagenda. Komt u er niet uit, mailt u ons dan: info@geelvinck.nl. U kunt  uw bijdrage ook voldoen bij binnenkomst aan de kassa of via bankoverschrijving.

Kinderen t/m 17 jaar en conservatoriumstudenten € 12,= p.p., uitsluitend betaling aan de kassa.

Deze bedragen gelden uitsluitend voor de Geelvinck Salon (onze reguliere kamerconcerten iedere zondagmiddag 16.45 uur). Het betreft een donatie; vanzelfsprekend mag u ook meer aan ons schenken. Na afloop staat er een donatieblikje voor uw eventuele appreciatiebijdrage.

De kamerconcerten van de Geelvinck Salon zijn ten bate van het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie. Uw bijdrage voor het bijwonen van het benefietconcert gaat rechtstreeks naar de uitvoerende musici, die daarvan op hun beurt de helft aan ons Geelvinck Restauratiefonds schenken.

Lukt het niet via de bestelfunctie met iDeal plaatsen te bestellen, reserveert u dan via: info@geelvinck.nl

Klik hier voor de achtergrondinformatie over het Geelvinck Muziekpodium


Deel dit bericht: