Piano's met karakter, muziek met een verhaal

Het Muziek Museum Zutphen is permanent gesloten. Lees achtergrondinformatie.

Kom naar het historische patriciërshuis “De Wildeman”

Achter de imposante klassieke gevel van dit nog uit de late middeleeuwen stammende huis, vindt u stijlvol ingerichte kamers die u doen terugdromen naar de wereld van twee eeuwen geleden.

Lees verder

Beleef klassieke muziek zoals de componisten het wellicht zelf hoorden, op een historische piano. Hou de concertagenda in de gaten.

Historische piano's

In het Geelvinck Muziek Museum vindt u een grote collectie historische piano's in een sfeer die past bij de tijd waarin ze gemaakt zijn. Niet alleen om te bekijken maar ook om als geoefend speler eens te ervaren.
Een bijzonder exemplaar is de tafelpiano van Marie Antoinette, de Franse koningin en vrouw van Lodewijk XVI. Op zijn minst een intrigerend idee.
Lees meer over onze historische piano's

Tentoonstelling: Beethoven in Zutphen!

Zou de bekendste en meest invloedrijke componist uit de klassieke muziek, Ludwig van Beethoven, misschien toch in Zutphen geboren zijn ?
Op de eerste verdieping van Huis De Wildeman komt u in ieder geval meer te weten over de fascinerende persoonlijkheid van Beethoven en de tijd van maatschappelijke onrust en verandering waarin hij leefde.

Lees meer over deze tentoonstelling

Binnenkort de volgende concerten: