Muziekschool Bellas Artes in Paramaribo zoekt een betere piano

Deel dit bericht:

Verscholen achter de tribune van het NGVB Sportcomplex in Paramaribo bevindt zich een een kleine muziekschool – particulier initiatief – waar het geluidsniveau van de drumles zich vermengt met de subtiele klanken van de pianoles.
De lespiano is aan vervanging toe. Daar willen we als Geelvinck Muziek Museum aan mee helpen – helpt u mee?

Muziekschool Bellas Artes

Muziekschool Bellas Artes aan de Prins Hendrikstraat 1 heeft op het terrein van het Bisdom Paramaribo, met geheel eigen middelen een onderkomen opgebouwd voor muziekles aan jongeren met een kansarme achtergrond. De instrumenten zijn voornamelijk giften, zoals de Cherny lespiano (de Bentley en de Challen zijn niet in goed bespeelbare staat), een keyboard, een drumuitrusting en een steelband. Ook vinden er viool-, gitaar- en fluitlessen plaats.

Piano gezocht

Bellas Artes zou heel erg geholpen zijn met een betere piano, zodat de jongeren zich beter kunnen kwalificeren in het pianospel en zo ook het plezier in pianospelen behouden – belangrijke voorwaarde om door te willen zetten. Een piano die stabiel is en robuust genoeg om zich in het Surinaamse klimaat staande te houden. Dat kan een (relatief) nieuwe piano zijn, maar ook een uit een vroegere periode (begin 20ste eeuw –  toen er nog kwaliteitspiano’s werden gebouwd) zou heel welkom zijn. Er is al een toezegging binnengekomen voor schenking van een instrument ….. maar dan is die nog niet in Suriname!

Crowdfunding Muziekschool Paramaribo

Met een crowdfundingsactie willen wij gelden bijeen brengen om de vurige wens van een Bellas Artes van een kwalitatief betere piano in vervulling te doen gaan. Het gaat om kosten van een revisie en speelklaar maken en transport.

Het begin is er: er is al een toezegging voor een sponsorbijdrage in het zeetransport!! Doet u ook mee?

Maak een donatie en vermeld er bij ‘Muziekschool Paramaribo’. Alle bijdragen zijn welkom!

Doneer