Olga Pashchenko – fortepiano & Avi Avital – mandoline Livestream in Wurzburg, 9 juni 2020

Deel dit bericht:

Het Würzburger Mozartfest 2020 koos de exuberant barokke Kaisersaal van het Residenz Schoss in Würzburg voor de livestream van een brilliante uitvoering door fortepianiste Olga Paschenko en Avi Avital op mandoline.

Würzburger Mozartfest 2020

Net op tijd ingeschakeld op de link naar de livestream van het concert van Olga Pashchenko op fortepiano en Avi Avital (eerste manolinespeler met een Grammy Award (2010) op mandoline, gisteravond 9 juni om 19h.
Het jaarlijkse festival ‘Würzburger Mozartfest’ had dit jaar bijna alle musici afgezegd, maar besloot toch tot het laten doorgaan van deze lang geplande: ‘Eine Lange Musiknacht, Gestatten, Beethoven!’, met nu – zonder publiek (‘Geisterkonzert’)  – gelivestreamde uitvoeringen van muzikale pareltjes als Olga Paschenko en Avi Avital met Mozart, Bach en Beethoven, live uitgezonden op Bayerische Rundfunk / BR-Klassik Radio.

Klankwaterval

In de super-Barokke Kaisersaal met plafondschilderingen van Tiepolo himself, spatte de muzikale chemie tussen Olga en Avi er vanaf. De tinkelende klanken van mandoline met fortepiano werden door de flonkerende kroonluchters opgepikt en duizendvoudig als een uitbundige klankwaterval uitgestrooid door de ruimte van deze imposante pronkzaal van het Residenz Schloss van Würzburg.

Beethovens Liefdesbrieven

Maar ook de rest van deze ‘Lange Musiknacht’ met pianist Kit Armstrong, tenor Julien Prégardien, Martin Helmchen op piano en celliste Marie Elizabeth Hecker was zeer de moeite waard. Deze extra lange festivalnacht (19h.-23.30h.) werd passend afgesloten door actrice Hannelore Hoger die passages voorlas uit Beethovens bewaard gebleven liefdesbrieven, begeleid door Sebastian Knauer op piano.

BR-Klassik.de

Ga het terugzien op www.br-klassik.de