Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK, Amsterdam

Rembrandthuis

In dit monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de ondernemer en de Amsterdammer.

Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. Kom langs en ontmoet hem in zijn eigen huis!

Tentoonstellingen in het Rembrandthuis

RembrandtLAB
3 juni – 25 september 2016 RembrandtLAB is een vernieuwend onderzoek naar kleur en kleurgebruik, waar het 17e eeuws kleurgebruik van Rembrandt vertaald wordt naar de 21e eeuw door hedendaagse designers. Het RembrandtLAB is een initiatief van Museum De Lakenhal, Museum Het Rembrandthuis, Leiden Marketing en Cultuurfonds die gezamenlijk opdracht gaven voor dit onderzoek aan… Lees verder »

Rembrandt de etser
28 mei -18 september 2016 Rembrandt, de etser. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis Komende zomer zal in Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling te zien zijn onder de titel Rembrandt, de etser. Hoogtepunten uit de collectie van het Rembrandthuis. Aan de hand van een selectie van circa vijftig etsen uit de museumcollectie krijgt de… Lees verder »

 

Wandelconcert 2016

Op 4 september 2016 vormt het Rembrandthuis een van de drie locaties voor het Wandelconcert door het Joods Cultureel Kwartier. De deelnemers wandelen langs drie bijzondere plekken in deze bijzondere buurt in hartje Amsterdam, met zo’n rijke en veelbewogen geschiedenis. Drie gerenommeerde ensembles oude muziek spelen een repertoire, met een directe relatie tot de locatie: het Rembrandthuis met Camerata Trajectina, de Portugese Synagoge met BRISK en de UIlenburger Sjoel met Musica Amphion. Lees meer: