Vondelkerk
Vondelstraat 120a
1054 GS, Amsterdam 020-5200090
zalen@stadsherstel.nl

Vondelkerk

De sprookjesachtige Vondelkerk ligt midden tussen klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark. Dit sfeervolle monument, ontworpen door Cuypers, is met zijn rijke geschiedenis, schilderachtige plafond, gotische architectuur en moderne faciliteiten een unieke locatie in Amsterdam. Hoe kan het dan ook anders dat bijzondere, ontroerende of liefdevolle verhalen hier worden geschreven.

Ingang tegenover het Vondelpark.

Cuypers – de bouwmeester van onder andere het Centraal Station, het Rijksmuseum en de Posthoornkerk – legde als projectontwikkelaar de Vondelstraat aan. Volgens zijn ideeën over de ideale samenleving bouwde hij midden tussen de huizen de Vondelkerk, waarvan de eerste steen werd gelegd op 1 maart 1872.

Toen zo’n honderd jaar later sloop dreigde voor het sterk verwaarloosde gebouw, werd een plan voor herbestemming ontwikkeld. Een in 1980 opgerichte stichting wist een restauratie en nieuw gebruik mogelijk te maken, zodat dit prachtige bouwwerk tot op de dag van vandaag is blijven staan.

Het middenschip van de Vondelkerk is te reserveren voor diners, recepties en lezingen. Daarnaast is de ruimte zeer geschikt voor bijzondere projecten als muziekuitvoeringen en culturele manifestaties. Vanwege de sprookjesachtige ambiance is deze locatie zeer geschikt voor het voltrekken van burgerlijke huwelijken.