Prestigieuze Europa Nostra prijs voor Pijpenmuseum Amsterdam, 7 mei 2020

Deel dit bericht:

Don Duco, oprichter en conservator van het Amsterdam Pipe Museum is geëerd met een prestigieuze prijs: de European Heritage Award / Europa Nostra Prijs.

De prijs van de Europese Commissie is toegekend aan hem voor zijn belangeloze inzet gedurende de vijftig jaar dat hij werkt aan de collectie van het Amsterdam Pipe Museum en voor alle kennis die hij openbaar maakt via de online collectiedatabase op www.pipemuseum.nl

Juryrapport

“Don Duco has devoted his career during 50 years to research in the field of smoking pipes and tobacco history, digitising his collection and publishing his research. He is considered the expert in his field and has convincingly positioned pipes as being a mirror of society that reflects many technological and social advances through the history of mankind”, the Jury said.

Stem mee voor de Publieksprijs

Aan de European Heritage Award is ook een Publieksprijs verbonden, waar u als erfgoed- en cultuurliefhebber van harte toe wordt uitgenodigd om aan mee te doen. Uw stem kan meehelpen dat Don Duco met het Amsterdam Pipe Museum deze prijs in de wacht sleept!

De verschillende, met een European Heritage Award 2020 bekroonde, erfgoedinitiatieven, strijden met elkaar voor deze fel begeerde Publieksprijs. Ook al heeft u uw voorkeur al bepaald (voor onze Don Duco toch?) het loont zeker de moeite alle prijswinnaars even de revue te laten passeren. Het geeft een prachtig overzicht van alle voorbeelden, toegelicht met korte filmpjes, van Europese erfgoedinitiatieven, die in 2020 prijswaardig zijn bevonden; een belevenis als een virtuele cultuurreis door heel Europa, waar u uw huis niet voor uit hoeft te komen!

Deelname kan op de website van Europa Nostra / Public Choice Award