Radio: redt dakloze antieke piano’s

Deel dit bericht:

Al deze ruim 70 historische piano’s zoeken onderdak, liefst in patriciërshuizen, buitenplaatsen en kastelen, waar ze ook bespeeld kunnen worden. Onze oproep tijdens het festival, in de krant en op Radio 1 en 4 heeft diverse positieve reacties teweeg gebracht: maar liefts tien nieuwe potentiële monumentale locaties hebben zich uit het gehele land gemeld; van Zuid-Limburg tot Noord-Oost Groningen. Ook kregen we reacties van mensen die zich in willen zetten voor fondsenwerving, of als vrijwilliger of ambassadeur.

Van het Landschap Noord-Holland hebben wij tijdelijk een voormalig militair depot ter beschikking gekregen. Daar staat nu de volledige geschiedenis van de Nederlandse pianobouw (1780-1830). Momenteel zijn wij bezig om de collectie te inventariseren om te beoordelen wat er aan gedaan moet worden. Piano’s gaan – ook in geklimatiseerde depots – geleidelijk achteruit, als zij niet meer bespeeld worden. Vrijwel alle piano’s behoeven na deze zes jaar in depot in meer of midere mate restauratie. 

Resultaat van de oproepen!

Sedert meer dan een jaar zijn wij bezig met het benaderen van geschikte locaties en dat had al ruim acht geschikte locaties opgeleverd, waarmee wij nu in gesprek zijn (en op Kasteel Duivenvoorde staat al een jaar een historische oiano op proef). In de afgelopen weken hebben wij herhaaldelijk oproepen gedaan en dat heeft nog eens tien potentiële locaties opgeleverd. Uiteindelijk zoeken wij nog zeker dertig extra locaties door het gehele land. Het Parool, De Telegraaf en De Volkskrant, alsook Akkoord Magazine en Het Reformatorisch Dagblad hebben er artikelen aan geweid. Beluister onze oproepen op Radio 1 en 4 hieronder.

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: info@geelvinck.nl

 

Gun de historische piano een toekomst en geef op 61 42 54 736  t.n.v. Geelvinck Hinlopen Huis Stichting te Amsterdam o.v.v. ‘schenking Restauratiefonds’ 

Onze museumstichting is door de belastingdienst aangemerkt als een ‘culturele ANBI’ (Algemeen Nut Beogende Instelling). U mag uw gift of schenking aan ons museum met een multiplier van 25% verhogen als aftrekpost voor uw Inkomstenbelasting. Voor de Vennootschapsbelasting geldt een vergelijkbare regeling. Graag informeren wij u nader over deze gunstige regelingen. 

 

 

 Radio 1 ‘Dit is de Dag’ met Willem Brons en Jurn Buisman

 

Radio 4 ‘Podium’ met Olaf van Hees

 

En we staan ook nog steeds open voor verweesde historische piano’s. Heeft u er een op zolder of in gebruik als buffettafel, laat het ons weten !