Silvesterweekend in Zutphen: Kinderconcert, Tentoonstelling en Muzikale Wandeling: 29 en 30 december 2018

Deel dit bericht:

In het Silvesterweekend van Oudjaar – 29 en 30 december – is er in Zutphen veel muzikaal plezier te beleven.

Wandelconcert en tentoonstelling 30 december
Met het winterse Wandelconcert op zondag 30 december eindigt de tentoonstelling ‘Jan Brandts Buys – een onterecht vergeten componist’. Tijdens het Wandelconcert door de laat-middeleeuwse binnenstad van Zutphen, beluistert u drie concerten in historische huizen, elk op een ander klavierinstrument: uit een andere tijd:  een klavecimbel, een moderne salonvleugel en twee originele historische fortepiano’s.

Dat Bolwerck, IJsselsalon en Huis de Wildeman

In Dat Bolwerck spelen Pieter-Jan Belder op klavecimbel en violist Rémy Baudet, bekend van het oude-muziek ensemble Musica Amphion.
In de IJsselsalon treden Artem Belogurov (winnaar van het Geelvinck Fortepiano Concours 2016) en celliste Octavie Dostaler Lalonde op.
In Huis de Wildeman – ons museum – luistert u naar de vermaarde Japanse fortepianiste Riko Fukuda, die ook vertelt over de fortepiano’s.
Hier kunt u ook de tentoonstelling ‘Jan Brandts Buys – een onterecht vergeten componist’ bekijken.
Een gids leidt u rond door de geboortestad van Jan Brandts Buys.

Kinderconcert MagiPodium 29 december
De Japanse fortepianiste Kaoru Iwamura nodigt kinderen van 9 tot 99 uit voor haar MagiPodium, waarin zij muziek laat horen van Mozart, Haydn en Beethoven, op authentieke fortepiano’s uit de tijd van deze componisten!

 

 

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Jan Brandts Buys ‘ – Zutphen’s wereldberoemde componist – loopt tot en met 30 december. U hoort waarom hij onterecht vergeten is. zie hier

Kinderconcert
Op zaterdag 29 december: Kaoru’s MagiPodium op 18de en 19de eeuwse fortepiano’s. MagiPodium begint om 11.30 uur en om 14.30 uur.  zie hier

Wandelconcert
Zondag 30 december kunt u deelnemen aan een muzikale wandeling door de binnenstad van  het  Zutphen van Jan Brandts Buys, met drie concerten in drie historische huizen. U kiest voor een ochtend- of een middag-wandeling, om 11 uur of om 14.30 uur, zie hier

 

zie voor info en kaartjes voor: