Slow Food en Chocola, 28 november

Deel dit bericht:
Sinterklaas is in het land en overal zijn weer chocoladeletters te koop. Maar hoe kom ik aan slaafvrije chocola? Zoals altijd heeft Piet een oplossing voor alle lastige vragen waar de Sint mee zit: kom op donderdag 28 november naar de Slowfoodtafel op de Koninklijke Industrieele Groote Club en maak kennis met Tony’s Chocolonely: een Nederlands chocolademerk met een visie: het behalen van 100% slaafvrije chocola wereldwijd. Kom dat proeven!
 

28 november: Slow Food op de Koninklijke Industrieele Groote Club 

 

Tony’s Chocolonely:  Crazy about ChocolateSerious about People
door Henk Jan Beltman, chief Chocolate officer bij Tony Chocolonely .

 

De Ondernemerstafel en de Slow Foodtafel hebben de handen ineen geslagen voor deze gezamenlijke avond op de Koninklijke Industrieele Groote Club. Het wordt een avond,  geheel gewijd aan eerlijke, pure, dus lekkere chocola, in de beste Slow Food traditie, maar ook duurzaam en economisch verantwoord, vanuit ondernemersrsoogpunt bezien! 
 
Wij starten om 19.00 uur, op donderdag 28 november, en genieten van een drie gangen diner, waar chocola in diverse culinaire gedaantes te genieten zal zijn. Tijdens het diner zal Henk Jan Beltman een toelichting geven .
  
Deelname aan deze presentatie en diner is € 57,50.
                                    
Tony’ s Chocolonely bewijst hoe duurzaam ondernemen ook succesvol kan zijn.
Een Nederlands chocolade merk met een visie: het behalen van 100% slaafvrije chocolade wereldwijd.
In het jaar waar wij 150 jaar afschaffing van de slavernij herdenken, blijft het zaak waakzaam te blijven en de ogen niet te sluiten voor nog altijd bestaande vormen van slavernij. In de chocolade industrie zijn de arbeidsomstandigheden dermate schrijnend, dat hier zeker van moderne slavernij kan worden gesproken. 
 
Tony’s Chocolonely heeft het roer omgegooid en streeft naar eerlijke arbeidsverhoudingen op de chocoladeplantages en in de verwerkingsindustrie. Henk Jan heeft een meerderheidsbelang in Tony’s Chocolonely. Hij is het bewijs dat je met duurzaam en sociaal ondernemen een degelijk bedrijf kan neerzetten.
 
Hoe chocola tot de meest verrassende culinaire smaaksensaties kan leiden, bewijst onze chefkok Remco Hofmeister.
 
De avond wordt gehouden op de Koninklijke Industrieele Club, Dam 27.
Behalve op vrijdag, geldt op de KIGC een ‘jasje dasje’ –  dresscode
 

Slow Food is een internationale beweging, die zich afzet tegen monopolistische monocultuur in de landbouw en zich inzet voor biodiversiteit en lokale economieën. Het behoud van ambachtelijke geproduceerde, op locale tradities gebaseerde voedselproducten staat hoog in het vaandel. Lekker, puur en eerlijk is het motto van Slow Food.

 

Aanmelden via: 

– Dunya Verwey: verwey@geelvinck.nl

– Paul Vernooijs: paul@vernooijs.nl
 

 

Wij verheugen ons u te kunnen verwelkomen,

Willem Jongbloed, voorzitter KIGC Ondernemerstafel

Dunya Verwey en Paul Vernooijs, KIGC Slow Food Tafel Amsterdam / Binnenstad