Ervaar de luxe van hedendaags en historisch porselein!

Deel dit bericht:

Op dinsdag 27 maart kunnen de ware porselein-aficionado’s deelnemen aan een speciaal lifestyle evenement. De expert Gérard van Riel leidt je door hedendaagse trends in porselein, zoals Dutch Design van Hella Jongerius, Wouter Dolk, Ineke van der Bol en Judith de Vries. Enkele objecten van Versace en Spaanse ontwerpers mogen even zelf in de hand worden genomen. Na afloop is er een gezellige lunch van Limoges porselein.

Arrangement in het kader van ‘Pas op ! Breekbaar’

  • lifestyle trends en achtergrond van hedendaags porselein
  • zelf gevoel krijgen voor de mooiste porseleinen objecten
  • privé rondleiding door een van de imposantste stadspaleizen aan de gracht en door de lopende tentoonstelling over porselein vroeger en nu
  • vooraf een glas prosecco en na afloop een lekkere lunch

Duur: incl. lunch tot ca. 13.30 uur
Kosten: € 39,= p.p.
Reserveren: info@museumgeelvinck.nl

Het arrangement

Het Geelvinck Hinlopen Huis toont ‘Pas op! Breekbaar!’, een tentoonstelling over design in porselein. De bekende expert Gérard van Riel (M-E-K) neemt u mee in de wereld van de ontwerpers en makers van porseleinen objecten, zoals Hella Jongerius, Versace en Walther Gropius. Objecten die als kunstwerk een uitdrukking van zijn van een levensstijl. En die u, vaak, ook nog gewoon kunt gebruiken als vaas, bord of theepot. Soms te mooi of te onhandig voor gebruik. Maar altijd een vreugde voor het oog.

Een bord met een lachend nijlpaard, waar omheen u het gerecht moet draperen. Een theepot die aanwezig en bijna aaibaar is, een vaas die zelf de bloem is en – volgens de ontwerper – geen echte bloemstruis meer behoeft. Levensvreugd die duurzaam is (mits je het niet laat vallen natuurlijk) en waarmee je kinderen ooit ook blij mee zullen zijn, een herinnering aan uw persoonlijke stijl.

Porselein is een heel subtiele vorm van design, heel sterk, maar toch ook breekbaar. Het geeft karakter aan uw huis, aan uw leven! Een bron van inspiratie!

Het programma

Bij binnenkomst ontvangt u in de stijlvolle bibliotheek een glas prosecco, daarna wordt u, geheel privé, rondgeleid door de onstuimige rijke interieurs van het Geelvinck Hinlopen Huis.
Daarna neemt Gérard van Riel je mee in de wereld van design en porselein, vroeger en nu. U mag zelf – voorzichtig – enkele objecten in de hand nemen. U zult versteld staan van de achtergrond en historie van het porselein. Al eeuwen bekend in het oude China en Japan. Driehonderd jaar geleden werd in Europa de productie (her)uitgevonden: het witte goud voor machtige vorstenhuizen. Toen en nu nog!

Na afloop krijgt u nog een kleine, luxe lunch in één van de indrukwekkende, maar toch ook intieme, zalen van het Geelvinck Hinlopen Huis.

Reserveren: info@museumgeelvinck.nl