Tentoonstelling ‘My Home. My Castle. 250 jaar Oud-Amelisweerd’

Deel dit bericht:

Op 3 juli is de nieuwe tentoonstelling ‘My Home. My Castle’ geopend, die impressies laat zien van 250 jaar bewoning van de buitenplaats Oud-Amelisweerd. Ook hebben een aantal hedendaagse kunstenaars zich laten inspireren door de vraag ‘wat maakt een huis tot een thuis?’

My Home. My Castle. 250 jaar Oud-Amelisweerd

Pop-up Museum Oud-Amelisweerd is gevestigd in het prachtige landhuis Oud-Amelisweerd. In de nieuwe tentoonstelling ´My Home. My Castle.´ wordt terug gekeken naar voormalige bewoners van dit historische landhuis.

Conservator van Museum Huis Doorn Wendy Landewé heeft met hulp van onder andere kunstenaar en historicus Wouter Johan van Leeuwen de tentoonstelling samengesteld. Wouter verzorgde de vormgeving van 5 sfeerinstallaties op de begane grond van het museum. Deze installaties geven een impressie van hoe er in de afgelopen 250 jaar in Oud-Amelisweerd werd gewoond en gewerkt. Door hun speelse karakter nodigen ze uit tot vragen stellen.

Naast bewoning staat ook beleving centraal; wat maakt een huis tot een thuis? Verschillende kunstenaars leveren hun visie op het gevoel van thuis, waaronder Isabela Verhagen. Pop-up MOA exposeert haar werk ‘Homeseekers’ uit 2020, tenten gemaakt van kledingstukken. Dit werk is een verwijzing naar de moeilijke reis van vluchtelingen die tijdens hun reis maar lastig onderdak vinden en moeten improviseren.

In de expositie is werk te zien van Armando, Marieke Bolhuis, Carolien Brusse, Britt Dorenbosch, Celina Dorrestein, Frans Franciscus, FRONT 404, Eline Janssens, Reinier Sinke, Atelier Snijder & Co, Bas Timmer en Wigo Worsseling.

De tentoonstelling is tot en met eind oktober te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op www.popupmoa.nl