‘TROJKA’ – drie Generaties van Ittersum in de Kunsten

Deel dit bericht:

Beeldend kunstenaresse Nadlezda van Ittersum exposeerde met pronte, oogstrelende en -verblindende ‘Tarina’s’ meerdere malen in het Amsterdamse Geelvinck Hinlopen Huis. Nu is haar werk, met dat van dochter en kleindochter in Galerie Hooffzaak te zien, nog tot 25 november.

TROJKA – drie Generaties Van Ittersum in de Kunsten

T/m 25 november is in Galerie de Hooffzaak in Amsterdam een bijzondere expositie te zien van drie generaties Van Ittersum: Nadjezjda, Barbara en Ginger. De familie Van Ittersum is een oude Overijsselse adellijke familie met de titel baron en barones.

Nadjezjda (1945) werd geboren in ’s-Gravenhage, maar heeft Russische voorouders en is via haar grootvader verwant aan de bekende Russisch-Amerikaanse schrijver Vladimir Nabokov. In 1964 huwde zij Ernst baron van Ittersum. Zij volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en aan de Vrije Academie in ‘s-Gravenhage. Haar disciplines zijn: mixed media, keramische beelden, grafiek, assemblages en objectfotografie. Zij schildert met acryl, maakt grafiek, assemblages en installaties. Voor meer informatie over haar werk zie: http://www.nadjezjda.nl

Dochter Barbara van Ittersum (1965) studeerde schilderkunst, theater, grafische en audiovisuele vormgeving. Daarna specialiseerde zij zich in fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vanaf 1987 is ze werkzaam als fotografe – kunstenares. Vanuit haar theatrale achtergrond ontwikkelde zij haar kenmerkende expressieve stijl. Zij exposeerde sindsdien veel in binnen- en buitenlandse galerieën en musea, met vele internationale publicaties van haar onderscheidende werken in kunst-magazines, tijdschriften en kranten. Voor meer informatie over haar werk zie: http://www.absolutephotography.net/

Kleindochter Ginger van Ittersum (2003) ziet in haar moeder Barbara haar grote voorbeeld. Zij tekent, waarbij zij naar schaduw, diepte en kleur zoekt. Ginger tekent met hand, hoofd en hart. Ook maakt zij collages met behulp van photoshop techniek.

 

Meer info: https://www.adelinnederland.nl/de-trojka-3-generaties-kunstenaars-van-ittersum/

Nog te zien tot en met 25 november

in Galerie Hooffzaak

adres: Haarlemmerdijk 54

1013 JE Amsterdam

Open: vr. – zo. 12.00 – 18.00 uur

en op afspraak: 06 22 43 86 60