Uitmarkt 2020 – wij doen mee met livestream Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya, 28 – 30 augustus 2020

Deel dit bericht:

Het weekend van 28-30 augustus is er weer de Uitmarkt, maar dit jaar geen vol Museumplein met talloze live-acts op diverse podia, maar voorproefjes van het culturele aanbod van het komende seizoen met vooral livestreams. Museum Geelvinck kondigt het Geelvinck Fortepiano Festival 2020 aan met een livestream door Richard en Alexandra: gratis!

Onze bijdrage aan de Uitmarkt 2020 is een livestream van het quatre-mains concert dat Richard en Alexandra uitvoerden op 3 mei jl. in de kerkzaal van het Luther Museum, maar nu in een opnieuw ge-editte versie. Deze uitvoering vormt de opmaat tot de 10de editie van het Geelvinck Fortepiano Festival van half oktober – december 2020.

Voor de agenda van de Uitmarkt: zie HIER

Het livestream pianoconcert door Richard Egarr & Alexandra Nepomnyashchaya is dit weekend van 28-30 augustus HIER te bekijken, onder Kijk nu! U hoeft alleen uw naam en emailadres nog in te vullen.

10de editie Geelvinck Fortepiano Festival
Thema: “Beethoven, zijn kringen en zijn impact”

Het festival vindt dit jaar grotendeels online plaats met livestreams en video-podcasts. De liefhebber kan live aanwezig zijn, voor zover de beperkte ruimte met anderhalve meter afstand dat toestaat (Corona-proof vanzelfsprekend en zo lang de maatregelen het toelaten).

Het festivalprogramma zal voor een groot deel op historische locaties in Gelderland plaats vinden, maar ook deels in Utrecht (op buitenplaats Oud-Amelisweerd) en een mini-festival in (en buiten) Amsterdam. Zoals elk jaar, vindt ook nu een wetenschappelijk symposium plaats, “Preserving semi-mobile instruments for performances – how to give this living musical heritage a future”, dit keer in de vorm van een Webinar of zoom-conference.

Voor een indruk van het Geelvinck Fortepiano Festival 2020, het programma en een terugblik op het festival van 2019, zie: HIER