Vereniging Vrienden van Aziatische Kunst 100 jaar: Symposium in Rijksmuseum, 23 juni 2018

Deel dit bericht:
Met een internationaal symposium ‘Collecting Asian Art in the Western World – Past, Present and Future’, op zaterdag 23 juni, viert de Vereniging van Vrienden van Azitaische Kunst / VVAK  haar 100-jarig bestaan in eigen huis, het Rijksmuseum. De VVAK nodigt u uit dit eeuwfeest mee te vieren!

 

Museum Geelvinck en de VVAK
Museum Geelvinck is al jaren lid van de Vereniging Vrienden van Aziatische Kunst / VVAK. Het Geelvinck Hinlopen Huis was gastheer voor de eerdere jubileumtentoonstelling voor het 85ste bestaan van de VVAK in 2003, met de grootste verzameling Provincieborden tot dan toe: ‘Provincieborden – een Culturele Dialoog tussen Twee Beschavingen’.  In de jaren daarna hebben wij ook drie tentoonstellingen georganiseerd met objecten uit collecties van VVAK leden: ‘China en de Himalayas’, ‘Japan in Huis’ en Indië Thuis’.

 

VVAK 100 jaar
Nu viert de VVAK – eigenaar van de collectie Aziatische kunst in het Rijksmuseum – haar 100 jarig bestaan weer in eigen huis: het Rijksmuseum, dat de uitgebreide collectie Asiatische kunst van de VVAK in beheer heeft. Ter gelegenheid van dit jubileum vindt op zaterdag 23 juni een internationaal symposium plaats: ‘Collecting Asian Art in the Western World – Past, Present and Future’, in het Rijksmuseum. Bijwonen van het symposium, met een keur aan internationale sprekers en uit eigen land, staat ook open voor niet-VVAK leden. U bent van harte welkom!

inschrijven kan via de website van de VVAK.
De kosten van het symposium inclusief lunch en receptie bedragen €35 voor leden (en €80 voor niet leden).

De voorzitter van de VVAK schrijft:
De VVAK is in juni 1918 opgericht door een groep liefhebbers kenners van Aziatische kunst met de intentie om de interesse in kunst uit Azië te stimuleren en kunstliefhebbers bijeen te brengen. Tien jaar later besloot het toenmalige bestuur een eigen museum op te richten, dat in 1932 haar deuren opende. Nu – 100 jaar na de oprichting – vormt de VVAK-collectie een substantieel deel van de Aziatische kunstcollectie in het Rijksmuseum en bestaat de Vereniging uit een grote groep betrokken en actieve leden.

Het bestuur van de VVAK nodigt u van harte uit voor het VVAK jubileumsymposium Collecting Asian Art in the Western World: Past, Present & Future op 23 juni a.s. in het Rijksmuseum. Dit symposium, een van de jubileumactiviteiten in 2018, is internationaal van opzet met sprekers uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten. Het programma en het symposium zijn om die reden in het Engels.

Sprekers uit Berlijn, Parijs, Zürich en Nederland zullen vertellen over een actueel onderwerp: het verzamelen van Aziatische kunst in de Westerse wereld.
De keynote lecture wordt gegeven door internatoniaal gerenommeerd conservator John Guy van het Metropolitan Museum in New York.

U bent van harte welkom om na afloop van het symposium het glas te heffen tijdens de feestelijke receptie in het Rijksmuseum.
Ook kunt u kennis maken met de spectaculaire jubileumaankoop die op 23 juni te bezichtigen zal zijn in het Aziatisch Paviljoen.
We sluiten de symposiumdag af met een feestelijke jubileumreceptie in het Atrium van het Rijksmuseum.

Vriend worden van de VVAK?
wat u krijgt voor een lidmaatschap:

–  gratis toegang tot het Rijksmuseum
–  drie keer per jaar het blad Aziatische Kunst met boeiende artikelen
–  regelmatig digitale nieuwsbrief met aankondigingen, lezingen ed.
–  exclusieve uitnodigingen voor lezingen, bijeenkomsten, excursies en bezoek aan tentoonstellingen in musea in het buitenland
–  U deelgenoot voelen met gelijkgestemden met een liefde voor Aziatische kunst, cultuur en tradities
Hoe lid worden van de VVAK?:
via de website